Xàbia posa en marxa “No és el lloc”, una nova campanya per a fomentar la tinença responsable de mascotes

30 may 2023

Cap persona sabia molt bé el que anava a passar i precisament aquest era un dels objectius de l'inici de campanya “No és el lloc” amb la qual l'Ajuntament de Xàbia intenta fomentar la tinença responsable de mascotes i crear consciència sobre els problemes associats.

Es va triar el dia de mercat ambulant per a activar aquesta acció interactiva de street màrqueting amb una parella amb gossos figurats, una manera diferent de cridar l'atenció i aconseguir vissibilitzar el problema que es pot generar si no es té responsabilitat amb els animals i els seus actes.

No és el Lloc! és l'eslògan amb el qual es vol apel·lar a la responsabilitat en la tinença d'animals de companyia i recalcar que les façanes i els carrers no són el lloc on portar-los a que facen les seues necessitats fisiològiques. I que si els animals ho acaben fent és obligació del propietari recollir-lo i netejar els residus.

Tal com explica la regidora de Serveis, Kika Mata, la campanya es durà a terme durant tot l'any i englobarà diverses iniciatives, des de street marqueting a promoció en xarxes, punts d'informació mòbil, interaccions amb els propietaris d'animals i també xarrades educatives amb els més xicotets.

També s'instal·laran cartells informatius en llocs públics per a recordar/vissibilitzar als ciutadans les seues responsabilitats com a amos de mascotes.

Mata confia que aquesta campanya tinga un impacte positiu i que, la conscienciació i educació, ajude al fet que els ciutadans es convertisquen en amos responsables de les seues mascotes i amb això, es reduïsquen els residus i es millore el benestar dels animals.