Xàbia commemora el dia del Llibre amb presentacions literàries i trobades amb autors com Jaime Siles i Rafa Lahuerta

12 abr 2023 El programa arranca amb “El avionazo. Una història de Frida i Marilyn” de l'autor local José M.Mata i també inclou la presentació de l'II Premi d’Investigació Vila de Xàbia

El departament de Cultura de Xàbia ha preparat una programació específica per a celebrar el Dia del Llibre. Aquesta començarà amb la presentació del llibre “El avionazo. Una historia de Frida y Marilyn” de l'escriptor local José M. Mata i que va quedar finalista del premi Planeta 2022. La cita, en la qual estaran el mateix autor i l'escriptora de Poble Nou de Benitatxell, Empar Ferrer, serà el divendres 14 a les 20 hores a la Casa de Cultura.

El programa seguirà amb una conferència del destacat poeta, filòleg, crític literari, traductor i catedràtic de Filologia Clàssica Jaime Siles. Siles serà a la Casa de Cultura de Xàbia el dimecres 19 d'abril a les 20 hores.

Les trobades amb autors també permetran conéixer a l'autor  que va revolucionar València amb la novel·la 'Noruega', Rafa Lahuerta. Hi ha previst un col·loqui amb aquest novel·lista el dijous 20 d'abril a les 20 hores també a la Casa de Cultura.

El divendres 21 s'ha programat una jornada de portes obertes de la secció internacional de la Biblioteca del Centre Històric (en horari de 10 a 13 hores) en la qual es donarà a conéixer aquest particular servei organitzat per voluntaris que tenen organitzades les lectures en alemany, anglés, francés i holandés.

Ja el cap de setmana hi ha també dues activitats. Una dirigida per al públic infantil, amb una representació del conte clàssic “Pinotxo”. El teatre serà el dissabte 22 a les 17’30 hores a la Casa de Cultura i les entrades (a 3 euros) es poden adquirir anticipadament en http://entrades.ajxabia.com/

Finalment, també el dissabte 22, es presentarà el llibre “L’Ensenyament a Xàbia. 1950 fins a l’actualitat” escrit per Francesc Reus, Antonio Sesé, Enrique Bas i Joaquim Carbonell i que plasma el treball guardonat amb l'II premi d'Investigació Vila de Xàbia 2022.

Aquesta publicació, editada pel Arxiu Municipal, repassa la història del sistema educatiu del municipi des dels seus orígens a l'actualitat.