El Tapis de Xàbia prepara un curtmetratge per a sensibilitzar sobre la importància de la salut mental

03 abr 2023

El departament de Serveis Socials de Xàbia està preparant un curtmetratge per a sensibilitzar sobre la importància de cuidar la salut mental i demanar ajuda quan es pateix algun tipus de trastorn. La regidora responsable, Rita Berruti, ha explicat que el projecte serà possible gràcies a la col·laboració de l'obra social de Caixabanc, que ha oferit 4.500 euros per a finançar aquest audiovisual que protagonitzaran els usuaris del TAPIS, els tallers ocupacionals per a persones amb malaltia mental que promou l'Ajuntament.

Ells i elles, persones afectades per malalties mentals severes, donaran el seu testimoniatge en primera persona sobre el procés que es viu, especialment, en l'etapa inicial des que comença a manifestar-se la malaltia fins que es diagnostica. Un període difícil d'entendre i comprendre per al malalt i també complex d'encaminar a nivell de tractament en el qual és clau demanar ajuda.

Berruti ha afegit que tota la família del TAPIS està treballant en aquest projecte amb moltíssima il·lusió i motivació baix la guia de la seua monitora, Alicia Ripoll, i d'una dels seus principals col·laboradores, Anna Perles. En les pròximes setmanes es posarà data a l'estrena d'aquest curtmetratge.