L'Ajuntament de Xàbia custodiarà el llegat artístic de la família Lambert

30 mar 2023

L'Arxiu Municipal de Xàbia s'ha convertit en custodi temporal del llegat artístic de la família Lambert. Es tracta d'una important col·lecció de litografies, aquarel·les i altres materials tant personals com útils de coure, negatius i un tórculo que van conformar l'estudi d'impressió d'aquesta família d'artistes francosuissa que es va establir a Xàbia fa un segle.

Aquests materials han estat en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) en els últims set anys i ara la família ha decidit que es quede a Xàbia fins que decidisquen el seu destí final. Tal com ha avançat el regidor de Cultura, Quico Moragues, ha intenció municipal és preparar algun tipus d'acció per a exhibir i donar a conéixer aquests dibuixos i objectes tan valuosos.

El material és impressionant, assegura l'arxiver municipal, Juanjo Mas, ja que els dibuixos d’André Lambert permeten traslladar-se a la Xàbia de 1920, amb la seua arquitectura tradicional, paisatges quasi verges i edificis que hui han desaparegut com el castell de Sant Martí o de la Fontana (en l'Arenal), a més d'arbres monumentals, cases rústiques o els racons urbans i paisatgístics més emblemàtics del municipi.