Les XàbiaTIC per a joves i l'Àgora del Beachworking, novetats en la programació de l'ADL Tecnològic de Creama

29 mar 2023 El Fòrum Créixer Innovant celebra la seua IV edició centrada en l'ús comercial de les dades digitals de caràcter públic

La regidoria de Foment Econòmic de Xàbia ha presentat hui la programació de l'ADL Tecnològic que arriba amb novetats per al segon trimestre.

Una d'elles són les conferències XàbiaTIC especialment dirigides als joves i la seua relació amb les tecnologies, ha avançat el regidor Ximo Segarra.

Per a això s'han programat tres conferències amb el títol "Para, Pensa i Connecta't" en les quals es tractaran temes com l'ús sa i empàtic d'Internet, l'addicció a la tecnologia, les faules en Internet i el desenvolupament d'un pensament crític o l'ús segur d'Internet i les xarxes socials per a la prevenció del ciberassetjament, la privacitat i la violència de gènere digital.

Les conferències –gratuïtes- seran el pròxim dia 4 d'abril i el 7 i 14 de juny a les vesprades (a les 19 hores) i estan obertes a la participació als diferents instituts i els familiars que puguen estar interessats.

Una altra de les novetats serà "l'Àgora del Beachworking" un fòrum sobre temes controvertits relacionats amb les NTIC i els nous reptes que presenta la societat digital. Un d'ells, les noves eines tecnològiques d'intel·ligència artificial –com el ChatGPT- i el seu impacte en el mercat laboral o en la deshumanització dels serveis. Aquest àgora serà en l’Espai Comboi, un espai on es reuneixen tant emprenedors locals com nòmades digitals que ens visiten.

Finalment i fidel a la seua cita, torna l'IV Fòrum Créixer Innovant de Creama Xàbia, organitzat pel Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI Elx), l'Observatori Valencià de dades obertes i transparència de la UPV, el Creama i l'Ajuntament de Xàbia amb la col·laboració econòmica de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El principal tema d'aquesta edició seran les experiències pràctiques d'empreses que treballen amb dades obertes (dades digitals de caràcter públic) i les utilitats en el dia a dia, el posicionament empresarial i les diferents estratègies d'èxit en un entorn digital.

El fòrum està compost per un cicle de quatre sessions en línia (seran els dimecres des del 10 al 31 de maig), i les empreses confirmades seran Urban Impacte, Energesis o Green urban data. Cada sessió tindrà una duració aproximada d'una hora, i es realitzaran a través de l'aplicació Zoom i està dirigit a tots els emprenedors/as de la Comunitat Valenciana.

Tota aquesta programació es complementarà amb una conferència el dia 19 d'abril titulada "Com gestionar el estres" per part de Juan Carlos Arancibia i David Cruanyes. Serà presencial en l’Espai Comboi i oberta a tots els participants que vulguen realitzar-la de manera gratuïta.

També i com a colofó d'aquest curs, el 26 de juny hi haurà una XàbiaTIC dedicada a la utilització del Canva.

Tal com assenyalen des de l'àrea que dirigeix Ximo Segarra, el projecte Beachworking compleix ja el seu seté any amb més de 100 activitats organitzades per part de l'ADL Tecnològic de Creama Xàbia entre conferències, esdeveniments i cursos. Destaquen esdeveniments com el Beers and Bytes, el Wine Digital o el Fòrum Créixer Innovant Creama Xàbia que s'han consolidat entre les empreses i emprenedors locals així com per als nòmades digitals que rebem. A més, amb l'ànim de continuar apostant per la innovació, es donen la benvinguda a nous formats com l'"Àgora del Beachworking", Digitalitzades o "Para, Pensa i Connecta't" dirigides a dones i joves respectivament.

Segarra ha apuntat que "l'aposta del Beachworking és tindre una programació durant tot l'any i enfocada a la formació en el nou món digital i com a base de connexió entre totes les persones que decideixen que siga Xàbia el seu pròxim lloc per a desenvolupar els seus projectes professionals i personals. Volem estar en el Segle XXI".