Xàbia ofereix formació a joves esportistes, clubs i famílies per a educar el talent amb valors o saber gestionar l'èxit i el fracàs

27 mar 2023 El pla formatiu també aborda la capacitat d'influir dels entrenadors amb la xarrada “el que passa en el vestuari no es queda en el vestuari

La regidoria d'Esports de Xàbia ha presentat hui una nova cita d'una de les grans apostes de la regidoria: el seu pla formatiu.

Tal com explica el seu responsable Alberto Tur, aquest projecte –en el qual l'Ajuntament va de bracet de l'associació de gestors esportius de la Comunitat Valenciana- s'aniran abordant diferents temàtiques i inquietuds que els fan arribar des dels clubs.

Després de l'èxit de la primera acció formativa (centrada en la relació dels clubs amb l'administració) la proposta posa el focus en un dels majors reptes: que l'esport siga un vehicle real per a transmetre valors i eines positives especialment a la infància.

Al llarg del mes d'abril i maig s'han programat tres tallers de la mà de la consultora experta en coaching Wilea dirigits a esportistes des dels 6 als 18 anys per a abordar, segons les franges d'edat i a través de dinàmiques participatives, com gestionar les emocions, la identitat d'equip, l'èxit i el fracàs, la presa de decisions i treballar valors com la integritat, confiança, salut emocional i física, treball en equip o respecte.

Però també hi ha altres dos per a gent adulta. Un específic per a entrenadors titulat “El que passa en el vestuari no es queda en el vestuari” i que apel·la a la capacitat d'influència en els joves dels seus entrenadors i en el qual es treballaran diferents tipus de lideratge. Finalment també hi ha un altre pensat per a les famílies anomenat “educar en el talent” que pretén involucrar-los en la motivació dels fills a l'hora de practicar esport des del positiu, identificant el talent i incentivant l'esforç.

Els ponents de les xarrades són Toño Galán, Mode Coloma i Aida Pastor, experts en coaching educatiu.

Les inscripcions –gratuïtes- es tramitaran a través dels clubs esportius i les escoles municipals.