Xàbia mobilitza a més de 500 escolars en el Dia de l'Esport

27 mar 2023 L'edició d'enguany posarà el focus en l'alimentació saludable

La regidoria d'Esports de Xàbia, en col·laboració amb la comunitat educativa, se suma un any més a la commemoració del ‘Dia de l’Esport’que impulsen la Generalitat i la Fundació Trinidad Alfonso.

En coincidir amb una jornada no lectiva (el 6 d'abril), enguany s'ha reprogramat i se celebrarà el 30 i 31 de març en espais com el Camp de Futbol Municipal, el trinquet, el Palau d’Esports Migues Buigues i la pista multiesportiva del Freginal.

El regidor d'Esports, Alberto Tur, ha avançat que en els tallers que ha preparat la regidoria juntament amb els clubs i federacions participaran més de 500 escolars (l'alumnat de 4t i 6é de primària), i a més alguns col·legis promouran activitats pròpies en els seus propis centres.

Enguany el lema central són els ‘Hàbits saludables’ pel que es posarà l'accent principalment en les rutines alimentàries, hores de descans o activitat física recomanades. Tur ha afegit que s'han programat unes ponències molt didàctiques a càrrec d'una nutricionista sobre alimentació saludable i consum de producte de proximitat.

El regidor ha apuntat també que en aquesta jornada els xiquets i xiquetes tindran oportunitat de conéixer esports que a Xàbia no tenen implantació per exemple esgrima ja que és una de les federacions participants.

Des de l'àrea d'Educació, Montse Villaverde, ha mostrat la seua predisposició a cooperar en les iniciatives que proposen des d'esports durant tot l'any i ha destacat el treball d'aquesta regidoria a crear hàbits saludables des de la infància i facilitar als xiquets i xiquetes eines per al seu desenvolupament. Villaverde ha afegit l'efecte multiplicador que té treballar amb la infància ja que ells traslladen aquests coneixements als seus entorns i famílies.