Amjasa consciència a l'alumnat de secundària de Xàbia sobre la importància de beure aigua de l'aixeta i els regala botelles reutilitzables

24 mar 2023 Els estudiants de l'IES La Mar, Antoni Llido i María Inmaculada comparteixen una jornada de conscienciació ambiental en la dessaladora

Més de cent estudiants de secundària dels IES Antoni Llidó, La Mar i el col·legi María Inmaculada de Xàbia han participat hui en una jornada de conscienciació sobre polítiques de sostenibilitat organitzada per l'empresa municipal d'aigües, Amjasa.

La trobada, emmarcat en el Dia Internacional de l'Aigua, ha sigut en la planta dessalinitzadora, la gran “fabrica” d'aigua potable amb la qual compta Xàbia i ha incidit en la importància i l'impacte positiu que té en el medi ambient un simple gest com començar a beure aigua de l'aixeta.

L'alcalde, José Chulvi, ha donat la benvinguda als joves i apel·lat al seu paper en el camí social necessari i inajornable per a reduir l'impacte humà “en un entorn tan privilegiat com el que tenim”. El primer edil els ha animat a ser activistes “a les vostres cases, amb la gent que no ha tingut la sort de rebre educació ambiental o amb la que pensa que el problema l'han de solucionar altres” i ha mostrat la seua satisfacció perquè els centres s'impliquen en projectes que tenen la protecció del medi ambient com a eix.

De fet, els dos instituts presentat interessants treballs desenvolupats a les aules. D'una banda l'Institut Antoni Llidó ha parlat d'un app sobre la petjada ecològica que han elaborat dins d'un projecte Erasmus, una eina que els ha permés descobrir que no hi ha suficients recursos en el planeta per a mantindre els ritmes de consum actuals.

I des de l'IES La Mar han presentat un projecte per a utilitzar com a aljub la coberta del centre i autoproveir-se per a usos sanitaris, un treball que el curs passat va ser guardonat per la Universitat Politècnica de València. També han fet una exposició sobre els processe de dessalació que havien estudiat en classe.

Per part seua, des d’Amjasa han projectat un vídeo se sensibilització sobre els avantatges de consumir aigua de l'aixeta i han obsequiat als estudiants amb unes botelles reutilitzables per a incentivar que les emplenen de l'aixeta i deixen de generar plàstic. Aquestes botelles s'entregaran a tot l'alumnat de secundària de Xàbia.