Una exposició amb obres de Sorolla reforçarà l'atractiu cultural de Xàbia aquest estiu

22 mar 2023 El municipi commemora el centenari de la mort del pintor valencià amb un programa que inclou un concert d'Ainhoa Arteta

L'Ajuntament de Xàbia ha presentat hui la programació “Sorolla torna a Xàbia” amb la qual se suma als actes commemoratius pel centenari de la mort del pintor valencià més universal.

Seguint el camí que va obrir en 2021 amb la commemoració el 125 aniversari de la seua primera estada en la població, el municipi continua apostant per posar en valor el vincle amb l'artista que tant es va inspirar en els paisatges de Xàbia amb una completa programació cultural.

Com ha explicat l'alcalde, José Chulvi, el fet que Xàbia forme part de la Comissió Commemorativa i un Comité d'Honor dels actes del centenari de l'Any Sorolla de la Generalitat ha obert una oportunitat magnífica per a accedir a activitats de nivell. En aquest sentit ha anunciat que aquest estiu s'exposarà l'exposició "Sorolla i l'edat de plata de l'art valencià" amb quadres originals de Joaquín Sorolla, una mostra en la qual s'està treballant amb el Museu de Belles arts de València i que estarà aquest estiu en el nostre municipi (de juliol-Setembre).

Chulvi també ha destacat una altra fita cultural que tancarà “Sorolla torna a Xàbia” la programació que ha treballat el departament de Cultura i que abasta quasi la totalitat de l'any. Es tracta d'un concert de la prestigiosa soprano Ainhoa Arteta i la pianista Marta Espinós (el 2 de desembre) que estrenaran un projecte musical únic inspirat en l'obra del pintor.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha detallat totes les accions que formen aquesta programació dedicada a Sorolla i que va arrancar el mes passat amb l'exposició de la idea al bronze, de l'escultor Javier de Benito per la qual han passat 1.300 persones.

Les pròximes cites seran dues conferències sobre el pintor; una de l'historiador David Gutiérrez (30 de març) i una altra del director del Museu de Belles arts, Pablo González Tornel (10 de maig). També s'ha involucrat a col·lectius locals com l'educatiu, amb un concurs de dibuix escolar, o a l'Agrupació Fotogràfica que també farà un concurs de fotografia i li farà l'ullet dins del seu ral·li anual.

A l'agost se celebrarà un acte commemoratiu el dia que es compleixen 100 anys de la mort del pintor i al setembre César Suárez presentarà el llibre “Com canviar el teu llibre amb Sorolla” i es podrà gaudir d'una desfilada de moda amb dissenys d'Alba García (Cache Croche) titulat Sorolla, moda i sostenibilitat.

Tancarà el programa el concert d'Ainhoa Arteta, Marta Espinós i Luis Santana.