Més de 480 lluitadors es donen cita aquest cap de setmana en el campionat autonòmic de kick-boxing i muay thai que es disputa a Xàbia

01 mar 2023 La competició tindrà per primera vegada participants en la categoria d'esport adaptat

La Federació Valenciana de Kick-boxing, Muay Thai i disciplines associades ha presentat hui a Xàbia el campionat autonòmic que es disputarà aquest cap de setmana en la població.

Una competició que, tal com ha avançat el president de la Federació, Eduardo Martín, ha sigut un èxit d'inscripció amb més de 480 lluitadors que barallaran pel títol en totes les categories, des d'infantil a màster.

D'ells, 17 són esportistes de Xàbia, membres del club Toro Prats. El seu president i entrenador, Paco Prats, ha explicat que com a ex lluitador ho viu “amb moltes ganes i ara com a entrenador em fa molta il·lusió presentar als meus alumnes i que visquen aquesta experiència”. Prats ha remarcat el gran nivell d'aquest torneig federat del qual eixirà la selecció valenciana que anirà al campionat d'Espanya i ha volgut posar en valor el gran paper de Josemi Cholbi com a impulsor del muay thai a Xàbia.

Una de les novetats d'aquest campionat, l'esdeveniment més gran de l'any que organitza la Federació Valenciana, és que per primera vegada hi haurà participació d'esportives en categoria de lluita adaptada. Una fita que ha volgut destacar el president, qui també ha agraït a l'Ajuntament de Xàbia la cessió de les instal·lacions per a la competició i el haver posat totes les facilitats.

També des de la federació el seu vicepresident, Paco Ferrando, ha detallat que el campionat es disputarà el dissabte des de les 10 a les 19 hores i el diumenge sol en horari de matí. Hi haurà cinc àrees de competició: un ring i quatre tatamis

Per part seua, el regidor d'Esports, Alberto Tur, ha afirmat que és un plaer que les Federacions trien Xàbia com a seu ja que és una oportunitat perquè els veïns puguen conéixer més de prop aquest esport i gaudir de la competició i de l'ambient esportiu que es viu a Xàbia cada cap de setmana. Tur ha animat a altres clubs al fet que s'acosten al Palau Miguel Buigues aquest cap de setmana a compartir l'emoció d'aquesta disciplina. Els combats també es podran seguir per streaming a través de les xarxes socials de la federació i del club local.