L'Ajuntament de Xàbia prorroga el contracte amb Creu Roja per a la vigilància i socorrisme a les platges

28 feb 2023 El municipi licita també el control d'accessos i serveis auxiliars en cales i platges

L'Ajuntament de Xàbia ha acordat en junta de govern prorrogar durant aquest estiu el contracte que té signat des de 2021 amb Creu Roja per a la vigilància i socorrisme a les platges de Xàbia.

Amb un cost de 448.000 euros anuals, aquest dimensiona el servei a les tendències actuals d'ús de les platges, per la qual cosa els llocs estan actius en ponts o setmana santa i la temporada de bany s'allarga de maig a octubre.

Un altre punt avalat en la junta de hui ha sigut els plecs que marcaran la contractació del servei de seguretat i serveis auxiliars a les platges per 125.337,25 euros.

El Consistori busca una empresa que s'encarregue de controlar les barreres disposades en els accessos a les Cales de la Barraca i Granadella, del seu tancament per al trànsit de vehicles quan l'àrea d'aparcament està plena i de la informació d'alternatives als conductors i usuaris en general.

En el contracte també s'inclouen els informadors a peu de platja i la supervisió del trànsit i accés d'embarcacions, artefactes marítims i excursions de turisme actiu en les cales de la Granadella i del Portitxol perquè es complisquen els acords de sostenibilitat amb l'Ajuntament amb les empreses que els gestionen.

Així mateix s'incorpora un vigilant a la platja de La Grava per a exercir de mediador per al compliment amistós del programa Platja Sense Fums i lliure de tabac.

Finalment s'incorpora també a personal per al control en la barrera que adverteix del tancament de Ambolo o que faça els torns diaris en l'operatiu de control d'accés a la Cova Tallada que comparteix Xàbia amb Dénia i el parc natural del Montgó.