Xàbia licita el servei de transport públic per a aquest estiu cap a les cales Portitxol i Granadella

07 feb 2023 L'Ajuntament contempla una bonificació del 20% en el bitllet (que tindrà un preu màxim de 3 euros) per als residents en el municipi

L'Ajuntament de Xàbia ha tret a concurs el servei de transport públic per a descongestionar de cotxes les cales durant l'estiu. Per al Portitxol planteja una ruta amb minibús que eixiria des del carrer Trípoli i per a la Granadella recuperar el tren turístic que ja va funcionar abans de la pandèmia, amb punt de partida a la urbanització La Guàrdia Park.

La licitació assenyala que les empreses que opten a aquest contracte hauran de pagar un cànon per la concessió a l'Ajuntament –que parteix dels 5.000 euros anuals- per a després gestionar el cobrament del bitllet als usuaris per portar-los a les cales. Això sí, en el plec queda reflectit que el preu màxim serà de 3 euros per bitllet, una tarifa general a la qual se li aplicarà un descompte del 20% (és a dir que el bitllet es quedarà en dos euros) a tots els residents a Xàbia i a col·lectius com els menors de 12 anys, jubilats, famílies nombroses i persones amb mobilitat reduïda.

Es fixa que el servei es prestarà des de l'inici del mes de juny durant els caps de setmana i a partir del 23 de juny fins al 10 de setembre ja diàriament, en un horari de 9 a 19 hores i amb una freqüència mínima de 50 minuts.

El concurs valorarà, a més de l'oferta econòmica, el projecte de prestació: les característiques, disseny dels vehicles i programa de manteniment, la formació del personal que l'atendrà, els horaris i parades que proposa i les previsions en cas d'avaria o similar.

L'Ajuntament de Xàbia planteja aquestes rutes de transport públic dins de la seua estratègia de preservació del medi ambient, litoral i pre litoral. I especialment per a donar resposta a la saturació que han viscut els últims anys les cales Portitxol i Granadella per l'afluència massiva d'usuaris i vehicles durant els mesos d'estiu i el dèficit d'estacionaments en via pública.

De fet, des de la temporada de l'estiu de 2017, han anat implementant-se diferents solucions per a limitar l'accés a les cales per part de vehicles particulars, a fi d'harmonitzar el trànsit i l'ambient, així com millorar la seguretat col·lectiva.