Música clàssica, literatura, teatre infantil i swing per a aquest cap de setmana a Xàbia

23 ene 2023

L'última setmana de gener arriba a Xàbia amb molta cultura. El divendres dona la benvinguda a la fi de setmana amb dues cites. Una de la mà de la Biblioteca Municipal (en la seua seu del carrer Major) i que servirà per a presentar el llibre “83 contes de merda” de l'escriptor i periodista d’Albacete establit a Xàbia, Antonio Magán. La cita és a les 19.00 hores i serà d'accés lliure i gratuït.

'83 contes de merda' és una recopilació d'històries originals, atrevides i políticament incorrectes que Magán va començar a publicar durant el confinament en les seues xarxes socials i que ara recull en aquest divertit llibre.

També el divendres hi ha una cita amb la música clàssica; concretament amb l'orquestra de cambra Marinae Ensemble, una agrupació jove de músics de la comarca dirigida pel xabiero Sergio Camarasa.

El concert, programat per la regidoria de Cultura a les 21 hores a l'església de Sant Bartolomé oferirà un repertori de peces del segle XX. L'entrada és gratuïta.

Ja el dissabte són els més xicotets els qui tenen un espectacle a la seua mesura. Arriba el primer dels teatres per a públic infantil de l'any amb la representació de Chinchulina i el Rossinyol de la Xina.

Un muntatge amb titelles de la companyia madrilenya La Canica (recomanat a partir de 4 anys) que conta la història de l'emperador de la Xina i el seu viatge en cerca d'un ocell molt especial perquè la seua filla Chinchulina recuperara l'alegria. L'obra és el dissabte a les 17’30 hores a la Casa de Cultura i l'entrada té un preu de 3 euros.

Per a tancar el diumenge, Cultura estrena el nou festival de swing Sun-day en la plaça Comare Maruja Varó, en el port. A partir de les 12 actuarà (a l'aire lliure i accés gratuït) el grup Ocean Spray Trio, un concert especialment pensat per als amants del ball lindy-hop.

Paral·lelament a la programació cultural, també la regidoria de Joventut ha preparat unes jornades d'oci alternatiu totalment gratuïtes a la Sala Polivalent del Portal del Clot i l’espai Joves Plus amb propostes que abasten des d'exposicions o tornejos de Arcade o Trivial Friki, activitats entorn de Marvel, Dungeons and Dragons, Age of Sigmar o Blood Blowl, xarrades sobre el dibuix com a eixida laboral, cosplay, rol o dones i gaming. També hi haurà ludoteca i jocs de taula, i jocs en família (des dels 8 anys).