L'Ajuntament de Xàbia llança un nou pla d'ocupació social amb 43 llocs per a brigades de manteniment, conserges i personal de neteja

20 ene 2023 Les sol·licituds per a aquests contractes de 10 mesos es podran presentar a partir del dilluns 23 de gener

L'Ajuntament de Xàbia ha llançat hui un nou pla d'ocupació social. És el quart de la legislatura i oferta 43 llocs; D'ells, 22 són de peons de comeses vàries i altres quatre d'oficials amb els quals es crearan unes brigades multifuncionals que treballaran en la prevenció d'incendis forestals; adequació de parcel·les i zones verdes municipals o manteniment d'espais i edificis públics; També s'ofereixen  13 places de conserge o vigilant i altres quatre d'operaris de neteja per a edificis municipals.

Els contractes són per a tot el 2023 i les sol·licituds poden presentar-se a partir del dilluns, 23 de gener i fins al 17 de febrer en el registre (oficina d'Atenció al Ciutadà) o via sede electrònica.

L'alcalde, José Chulvi, ha destacat la continuïtat de l'Ajuntament de Xàbia en tota la legislatura impulsant aquest tipus d'accions per a oferir treball de manera directa. En total s'han invertit al voltant de 4 milions d'euros i signat 171 contractes en aquests quatre anys. Una fórmula molt positiva, ha assenyalat Chulvi, que té un doble benefici: a més de l'econòmic i anímic que suposa per al propi contractat i la seua família, també per a la població “perquè són treballadors que fan tasques que milloren la imatge de Xàbia, la prevenció d'incendis o l'atenció al ciutadà”.

De fet, el primer edil ha volgut posar en valor la gran faena que van realitzar aquestes brigades en 2022, no sols en instal·lacions municipals, sinó també en els centres educatius.

L'alcalde també ha destacat l'esforç administratiu que s'ha fet perquè el pla d'ús de 2023 isca tan prompte siga possible, perquè així els treballadors tinguen contractes més llargs (es calcula que seran d'uns 10 mesos).

Tant Chulvi com el regidor d'Hisenda i Foment Econòmic, Ximo Segarra, han posat en relleu els recursos propis que està dedicant Xàbia a aquestes polítiques de suport social i a les mesures de resposta a la crisi econòmica per la inflació generalitzada que ha llançat per a enguany: des de l'exempció total de la taxa pel fem, la escoleta municipal o la llicència d'obertura, a la rebaixa de l'IBI en un 17% o campanyes per a foment del consum o suport a empreses i reforç de fons per a Serveis Socials.

“En total són prop de deu milions d'euros. Una xifra important per a una administració com la nostra però que demostra quals són les nostres prioritats” ha recalcat.

A més, del pla d'ocupació social, l'Ajuntament continua adherint-se als plans autonòmics per a oferir llocs a perfils més tècnic o a persones joves.

La regidora de Personal, Pepa Gisbert, ha apuntat que el 2022 l’Ajuntament va contractar 91 persones a través de totes aquestes convocatòries locals y autonòmiques, “una inversió forta i també un esforç tremend per a organitzar les bases i processos de selecció”.

Gisbert ha recordat els requisits per a sol·licitar un de les 43 ocupacions del pla social: estar inscrit en el servei públic d'ocupació amb una antiguitat mínima d'1 mes, no estar percebent prestacions o subsidis per desocupació majors de 500 euros i ser espanyol o d'alguna nacionalitat amb lliure circulació de treballadors. Per a tots els llocs (excepte els de peons) es requereix permís de conduir.

Així mateix, la selecció de beneficiaris tindrà com sempre un important vessant social. Puntuaran com a mèrits el temps en desocupació, formar part d'una unitat familiar beneficiària de les ajudes d'emergència de Serveis Socials, tindre el títol de família nombrosa, que la família convivent també estiga en desocupació, tindre hipoteca o pagar un lloguer a Xàbia, tindre una família monoparental o algun familiar al càrrec amb condició de dependent. També tindre experiència en llocs similars.