Xàbia es presenta en Fitur com un destí on gaudir els 365 dies de l'any gràcies a la cultura i oci que complementen els seus atractius naturals

18 ene 2023

Xàbia està, un any més, present en la gran cita del sector turístic del nostre país: FITUR, una trobada referencia per a empreses i professionals del sector que se celebra aquesta setmana en IFEMA Madrid.

Integrat en l'estand de la Costa Blanca, el municipi compta amb un taulell amb tot el material promocional vigent, tant d'enclavaments naturals com de propostes de turisme actiu o cultural.

I és que l'Ajuntament es presenta enguany amb la marca “Xàbia en Viu”, que aglutina tots els festivals musicals que se celebren en la població (jazz, folk, blues, clàssica, swing, tradicional. percussió o rock) i la programació cultural i d'oci amb la població deixa clar que és un destí on gaudir els 365 dies de l'any.

Baix aquesta premissa han participat l'alcalde, José Chulvi, i els regidors de Turisme i Cultura, Toni Miragall i Quico Moragues, en l'acció promocional “Planificació Turística i Nous Projectes” organitzada per la Costa Blanca.

Miragall ha recordat que fa anys que Xàbia planifica les seues polítiques amb la desestacionalització com a objectiu. Des de la marca #Xàbia365 a campanyes com  Sol d'Hivern o Somnie amb Xàbia posen l'accent en el fet que la vila és molt més que un destí de sol i platja.

L'alcalde ha detallat que estes polítiques mantingudes durant anys estan donant els seus fruits i començant “a acabar amb el gran desequilibri que teníem entre l'estiu i la resta de l'any” com ja comproven molts sectors econòmics com els lloguers turístics o la restauració que treballen tots els caps de setmana i cada any veuen com la temporada mitjana s'allarga més.

“Sempre hem peleat perquè el nostre perfil majoritari de visitant -de segona residència- vinga no sols a l'estiu, sinó que vinga més vegades o canvie la seua estada a altres temporades més tranquil·les en les que la puga descobrir la nostra essència de poble mediterrani” ha apuntat el primer edil.

Xàbia té uns indubtables atractius naturals: 20 quilòmetres de costa, amb una creixent oferta nàutica i d'esports actius, zones forestals com el Parc Natural com el Montgó o la Granadella amb infinitat de rutes i un clima que permet gaudir a l'aire lliure pràcticament tot l'any. També patrimoni arquitectònic, una important oferta hostalera i gastronòmica i un comerç de proximitat modern i competitiu.

“Com a ajuntament ens estem centrant en complementar aquests atractius disponibles els 365 dies d'any amb una potent agenda cultural i d'oci. En tot l'any no hi ha ni un cap de setmana sense cultura. Teatre, música, literatura o exposicions contínues en les tres sales municipals que combinen artistes emergents amb propostes de primer nivell com les impulsades en els dos últims anys dedicades a Sorolla o a Balenciaga” ha enumerat el regidor de Cultura, Quico Moragues.

Chulvi també ha posat en valor l'intens calendari festiu anual, que plasma la tradició i caràcter alegre de Xàbia, i el que va de bracet de l'esport. Perquè, ha afegit “tenim un gran potencial natural i de clima per a la pràctica esportiva a l'hivern. Des de ciclisme btt o en carretera a atletisme de muntanya o esports nàutics (rem, padel surf o vela) que ve acompanyat d'un important calendari de competicions esportives, algunes d'elles, com la Granadella Trail, referent i exemple de com les polítiques de sostenibilitat són compatibles amb la rendibilitat”.

Finalment, l'alcalde ha parlat del projecte “Beachworking” per a acollir, donar formació i posar en contacte a les persones que trien Xàbia com a lloc per a treballar en remot “i al mateix temps viure d'una forma relaxada i en contacte amb la naturalesa”.

“En definitiva, som ací per a deixar clar Xàbia té molt a oferir en qualsevol època de l'any i que, tries la temporada que tries, sempre tens alguna cosa a fer o descobrir” ha conclòs.

 

 

.