Xàbia convoca l'I fòrum Jove per oferir als joves un espai de debat i opinió sobre necessitats com a oci, salut o accés a l'habitatge

17 ene 2023 Serà del 27 al 29 de gener i paral·lelament se celebraran unes jornades d'oci alternatiu

La regidoria de Joventut de Xàbia ha convocat per al cap de setmana del 27 al 29 de gener l'I Fòrum Jove del municipi i unes jornades d'oci alternatiu. Baix el lema “la teua veu importa”, aquesta convocatòria pretén propiciar una trobada entre els joves del municipi en el qual reflexionen sobre les seues necessitats quotidianes, ha explicat la regidora Montse Villaverde.

L'edil ha recordat que el municipi està immers l'elaboració d'un Pla Jove pel que aquest fòrum és una oportunitat immillorable per a aportar propostes “que ens guien com a Administració per a impulsar mesures que els ajuden a definir i construir el seu projecte vital en igualtat d'oportunitats”.

El Fòrum Jove serà el dissabte 28 de gener en l'espai Joves Plus, situat en Ca Lambert i s'ha organitzat en tres sessions temàtiques: una sobre joves (festes, oci educatiu, cultural i esportiu), una segona sobre salut, estil de vida, addiccions, salut mental i afectiva i una tercera sobre emancipació, habitatge, treball i formació.

El fòrum està obert a joves d'entre 16 i 30 anys i per a participar cal inscriure's gratuïtament en

https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlsdxbmmmsstb0trnoquhfplbavn_lsaca-x-mejv0xuycwwvpw/viewform

L'edil ha apel·lat a la màxima participació perquè per a Xàbia és molt important que la veu dels joves, les seues associacions i col·lectius estiguen ben representades. De fet, Villaverde ha recordat que dins de l'elaboració del pla jove, el departament porta més de dos mesos realitzant entrevistes i enquestes entre la població d'entre 12 i 30 anys per a conéixer la seua realitat i necessitats.

Paral·lelament al Fòrum, el cap de setmana del 27 al 29 de gener se celebraran també unes jornades d'oci alternatiu en Portal del Clot i en l’espai Joves Plus amb propostes que abasten des d'exposicions o tornejos d’Arcade o Trivial Friki, activitats al voltant de Marvel, Dungeons and Dragons, Age of Sigmar o Blood Blowl, xarrades sobre el dibuix com a eixida laboral, el cosplay, rol o dones i gaming.

També hi haurà ludoteca i jocs de taula, i jocs en família (des dels 8 anys).

L'alcalde, José Chulvi ha volgut mostrar el suport de l'alcaldia a totes les accions que està impulsant Joventut tant per a donar-los veu com per a acostar-los els recursos de l'administració en el seu dia a dia –en assessorament, suport o oferint-los un espai com és Joves Plus per a ser el seu punt de trobada o connexió amb l'Ajuntament. Chulvi ha animat a tots els joves a participar en aquest fòrum tan interessant que conjuga escoltar les seues necessitats i el debat amb interessants propostes d'oci.