L'Ajuntament de Xàbia aconsegueix una ajuda de 40.000 euros per a les obres de rehabilitació de l'església de Sant Bartolomé

11 ene 2023

L'Ajuntament de Xàbia ha aconseguit una subvenció de 40.000 euros per a les obres de restauració de l'Església Fortalesa de Sant Bertomeu del municipi, un edifici considerat Bé d'Interés Cultural en la categoria de Monument.

Aquesta línia d'ajudes impulsada per la Diputació d'Alacant estava dirigida a béns de patrimoni municipal i esglésies i establia que, encara que l'immoble no fora de titularitat municipal (com és el cas de l'església-fortalesa de Xàbia) podia ser l'Ajuntament qui la sol·licitara i tramitara tota documentació per a aconseguir la subvenció.

El projecte de rehabilitació, considerat d'emergència, era necessari per a reparar clivelles i especialment les goteres en la nau, la sagristia i la capella de la comunió que estaven danyant estructuralment aquesta joia de l'arquitectura gòtica valenciana. Les obres van ser impulsades per la parròquia, que és la titular de l'immoble, i van concloure en 2021, acumulant un cost de 445.680 euros. Amb aquesta subvenció de 40.000 euros (el màxim d'aquesta línia provincial) es cobreix el 8’98% de la despesa total.

Conscients del que va suposar aquesta inversió per a les arques de la parròquia, des de l'Ajuntament de Xàbia es va brindar des del primer moment tota la col·laboració per a buscar línies d'ajudes que encaixen (que el Consistori no siga el seu titular dificulta accedir a moltes de les convocatòries) o fer costat tècnicament a la pròpia parròquia en les quals sol·licite directament.