Xàbia presenta una potent agenda cultural per a 2023 que arranca aquest divendres amb un concert didàctic del mestre gaiter Hevia

09 ene 2023 Les propostes abasten des d'òpera amb un homenatge a Luciano Pavarotti a teatre i festivals de folk, blues, swing o fotografia

L'any a Xàbia comença carregat de cultura. L'Ajuntament presentat hui la programació cultural per al primer semestre de 2023, una potent combinació de teatre, música, art i literatura organitzada en cicles i festivals.

El regidor responsable, Quico Moragues, ha desgranat algunes de les cites més interessants, com la que inaugura la temporada aquest divendres 13 de gener: Un concert didàctic dels germans María José i José Angel Hevia (mestre gaiter), referents de la música tradicional asturiana. Titulada “La Conferència” l'actuació –gratuïta- serà a les 20 hores a la Sala Polivalent amb un repertori, acompanyat de projeccions, que permetrà al públic transportar-se als paisatges i festes d'Astúries.

El cicle “Els colors de la música” tindrà altres interessants cites com la que arriba de la mà del Cor de la Generalitat (10 de març) o un homenatge a Luciano Pavarotti (29 d'abril) interpretat per la seua neta, la soprano Simona Todaro Pavarotti.

En altres estils, Xàbia manté el seu certamen d'hivern Jazz a 100 amb quatre concerts d'altíssim nivell com els de Sergio Pereira, Ales Cesarini, Kontxi Lorente & Latino Blanco i Eva Catalá o Joan Soler i Sara Dowling.

També torna l'humor de Dijous de Comèdia, amb els monòlegs de Toni Pons, Pepa Cases, Carol Tomás, Mau Badenes o Pepi Labrador: I el teatre, amb obres referents com Professor Lazhar, Els Villalonga o Lázaro.

I el cinema en valencià a la casa de Cultura per a públic infantil, el teatre per a xiquets o els contacontes setmanals en les dues biblioteques.

Fidels a la seua cita amb el públic, també tornen els festivals com el Xàbia Folk (del 5 al 7 de maig) i els de nova creació com l'Arenal Blues en l'Arenal (del 17 al 19 de març) i el de Swing Sun-Day, que una vegada al mes farà les delícies dels aficionats al lindy hop amb concerts molt ballables en la plaça Comare Maruja Varó.

I per als amants de la fotografia, enguany Ojos Rojos ve amb el Perú com a país convidat i una de les millors fotògrafes del nostre país, Isabel Muñoz.

També hi haurà espai per a l'art amb un calendari d'exposicions que es renova cada mes i per a la literatura, amb presentacions i amb la Setmana del Llibre, en la qual participaran autors com el poeta Jaime Siles o Rafa Lahuerta.

El regidor de Cultura ha apuntat que totes les activitats seran gratuïtes o amb entrades molt assequibles (entre 3 i 5 euros) per a continuar afavorint que la cultura arribe a tota la població. Des del seu departament han remarcat que els eixos per a programar són prevaldre les propostes de qualitat i diversificar perquè hi haja on triar i arribar a tots els perfils de públic.

Per la seua part l'alcalde, José Chulvi, ha destacat que un any més Xàbia pot presumir d'una programació de primer nivell i durant totes les setmanes de l'any. És per això que Chulvi ha volgut posar en valor el treball del regidor i de la tècnic Pepa Roig per a aconseguir aquesta gran aposta que dona vida a la població.

Tota la programació es pot trobar en una xicoteta revista que, a més, incorpora un directori amb totes les associacions i entitats culturals de Xàbia i com contactar amb elles.