L'Ajuntament de Xàbia aprova el calendari fiscal per a 2023 que elimina el cobrament de la taxa pel fem

04 ene 2023

L'Ajuntament de Xàbia ha aprovat el calendari fiscal que estableix els períodes de pagament en voluntària dels tributs municipals per a 2023. Aquest calendari marca del 13 de març al 29 de maig com a període per a pagar l'impost sobre vehicles i la taxa per gual, eliminant l'altra taxa habitual en aquest bloc –la corresponent al servei de recollida de fem i neteja viària- ja que enguany s'ha suspès el seu cobrament com a mesura de suport a les economies domèstiques i al comerç front la situació d'inflació generalitzada.

Quant al segon període tributari municipal, se centra en el pagament de l'IBI, IBI rústic i Impost d'activitats Econòmiques i serà del 7 d'agost al 23 d'octubre.

El regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, ha explicat que la novetat principal d'enguany és l'exempció total del cobrament de la taxa pel fem i l'entrada en vigor d'una bonificació del 50% per als vehicles històrics, que se suma a les ja vigents per als vehicles elèctrics (75%) i els híbrids (50%).

Segarra ha apuntat també que hi ha altres bonificacions en vigor, aquestes per a l'IBI i vinculades a les famílies nombroses o als immobles en els quals s'ha apostat per la instal·lació de plaques solars.

L'edil ha recordat que l'Ajuntament de Xàbia, gràcies a la llibertat que té en gestionar directament la recaptació, ofereix als ciutadans la possibilitat d'organitzar-se de manera flexible el pagament de tributs a través d'un pla personalitzat de pagaments que es pot sol·licitar al departament de recaptació o en la seu virtual tributaria. En aquest sentit, Segarra ha aclarit que els contribuents que van demanar aquesta planificació especial l'any passat, se'ls prorrogarà el pla automàticament (únicament se'ls recalcularan les quotes aplicant-los el descompte del 100% en la quota de fem).

El calendari fiscal, el pagament d'impostos i la possibilitat de realitzar altres tràmits i consultes estan a disposició en l'Oficina Virtual Tributària i consultes https://xabia.tributoslocales.es/