L'Ajuntament de Xàbia pavimentarà el riurau d’Arnauda i construirà un escenari per a potenciar el seu ús cultural

30 dic 2022

L'Ajuntament de Xàbia té llest per a licitar un projecte per a millorar l'entorn del riurau d’Arnauda com a espai cultural i social. Redactat pel departament municipal de Projectes de Ciutat, aquest pla defineix la pavimentació del riurau amb materials ceràmics de fang, la construcció de rampes d'accés i d'un escenari a l'aire lliure de 150 metres quadrats en el mateix recinte del parc Montaner, una obra que es pressuposada en 187.863 euros i que tindrà un termini d'execució de 4 mesos.

El projecte inclou també la realització d'una xarxa de canalització i evacuació d'aigües pluvials de la parcel·la per a reduir els escolaments cap al propi riurau, un espai que abasta 571 metres quadrats.

També es deixarà llista una xarxa perquè permeta la instal·lació de cablejat elèctric per a llums, megafonia, etc. per a l'ús en actes culturals.

El riurau d’Arnauda, emplaçat inicialment en una parcel·la privada que va ser desenvolupada urbanísticament, va ser desmuntat, traslladat i reconstruït en 2009 al Parc Muntaner com a espai públic.

Construït inicialment en el segle XIX, és un dels millors exemples que queden en l'actualitat d'aquesta mena de construcció agrícola tradicional i representativa de la Marina Alta, que servia per a la transformació del raïm moscatell i la seua transformació en pansa.