Xàbia sensibilitza aquest Nadal sobre la importància de regalar sense estereotips per a promoure el joc lliure i igualitari en la infància

13 dic 2022 La regidoria d'Igualtat distribueix entre els escolars un retallable i una carta per a animar-los al fet que trien els seus joguets sense etiquetes de gènere

Els departaments d'Educació i Igualtat despleguen aquest nadal la campanya de sensibilització “Oblida't de les etiquetes” amb la qual volen involucrar a la infància i a les seues famílies en l'educació dels més xicotets sense estereotips sexistes.

La regidora responsable, Montse Villaverde, ha explicat que -aprofitant que el nadal són una època de regals- aquesta campanya posa l'accent en la importància de comprar joguets no sexistes ni violents, promovent així un joc lliure i no condicionat per tòpics o rols de gènere.

A més de cartelleria i muppies publicitaris dirigits a tota la població, el missatge portarà directament als xiquets i xiquetes a través de dos materials: una postal que pot servir per a escriure la carta als Reis o Papa Noel i un retallable per a jugar. Es repartiran en els centres escolars aquesta mateixa setmana.

Villaverde ha recalcat que l'educació en igualtat és un camí que ha de començar-se des de la primera infància i que en aquesta etapa, els joguets i jocs són una eina important per a l'autopercepció dels menors. “Amb l'elecció de joguets també s'està educant” ha assenyalat l'edil, que espera que aquesta campanya almenys servisca perquè es reflexione abans de comprar un regal i que es valore que aquest potencie la igualtat de manera positiva, constructiva i creativa.