L'Ajuntament de Xàbia aprofita una línia d'ajudes per a fer un pas més en la modernització de la seua seu electrònica

28 nov 2022

L'Ajuntament de Xàbia aprofitarà una línia d'ajudes de la Direcció General de Cooperació autonòmica i local per a fer un pas més en la modernització de la seua seu electrònica. Segons ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Ximo Segarra, aquesta convocatòria –finançada a càrrec dels fons europeus Next Generation- està enfocada a la transformació digital i a l'actualització dels procediments administratius per a simplificar-los de cara a la ciutadania. Un dels principals canvis quan s'aplique aquesta transformació és la comunicació entre administracions, per la qual cosa quan s'hagen de realitzar tràmits que impliquen diverses, el ciutadà podrà centralitzar-los des de l'Ajuntament.

Xàbia ha sol·licitat una ajuda de 150.000 euros en aquesta convocatòria de concessió automàtica.

Segarra ha recordat que aquest mateix any ja s'ha fet un altre important pas en aquesta modernització amb la implantació de la nova aplicació informàtica de gestió tributària sota el model “CloudComputing” o en el núvol.

Aquest sistema, a més de millorar l'eficàcia a nivell intern, ha facilitat tota la tramitació i ha permés que el contribuent tinga tota la seua informació o gestió fiscal a l'abast els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia i des de qualsevol punt del món