L'Ajuntament de Xàbia visibilitza la interculturalitat del municipi posant el focus en el paper de la dona

25 nov 2022 L'oficina d'atenció a persones estrangeres organitza una biblioteca humana, un contacontes i una xarrada-documental en la setmana de la diversitat cultural

L'Ajuntament de Xàbia continua treballant per a visibilitzar i reconéixer la diversitat cultural del municipi. Des de l'oficina d'atenció a les persones estrangeres (Pangea) proposen un any més la setmana de la diversitat cultural que, aquesta edició, posarà el focus en les dones i la seua perspectiva, una programació que conjumina activitats dirigides al públic general, així com altres programades conjuntament amb els Instituts d'educació secundària de la localitat.

El programa comença amb la Biblioteca Humana, que serà el dilluns 28 de novembre a la sala polivalent del Clot. L'horari serà al matí, ja que va dirigida a l'alumnat de segon de Batxillerat dels IES Antoni Llidó i La Mar de Xàbia. Durant aquesta activitat es podrà conèixer la història de sis dones lliure-persona, a través de les quals podran entendre i conèixer millor les realitats que travessen a les dones migrades i filles de Xàbia amb famílies originàries d'altres llocs.

A través d'aquesta iniciativa es pretén eliminar prejudicis i estereotips que retallen el valor i la riquesa que aporta la diversitat cultural.

A més, i gràcies a la col·laboració de la Creu Roja de Xàbia, l'alumnat podrà interactuar amb dos jocs facilitats per l'entitat, mitjançant els quals podran conèixer millor quina és la realitat de persones refugiades.

La programació continuarà el divendres 2 de desembre a la vesprada, amb dues activitats obertes al públic general. Inicialment, a les 17 h, es representarà contacontes “Casa meua és casa teua” en la plaça de l'Església de Xàbia dirigida a públic infantil. En cas que el temps i el fred no acompanyen, es traslladaria a l'interior de la Casa de la Cultura.

A continuació, a les 18.30 hores, les activitats continuaran a la Casa de la Cultura, on es projectarà el documental “Trobades a l'exili II” seguit d'una xarrada amb membres de l'equip del CEAR PV i persones refugiades.

La regidora de Serveis Socials, Rita Berruti, vol animar a tot el veïnat de Xàbia a participar d'aquestes activitats que promouen la convivència i enalteixen la diversitat del nostre poble. Es podrà trobar tota la informació en la web https://xabiaintercultural.com/, on podran veure amb més detalle la programació, així com subscriure's per a rebre recordatoris.