El departament d'Igualtat intensifica la seua activitat a Xàbia durant novembre per a conscienciar contra la violència de gènere

03 nov 2022 La regidoria prepara una guia amb tots els recursos i serveis d'acompanyament i suport que les víctimes tenen disponibles a Xàbia

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha presentat hui la programació especial amb la qual, durant tot el mes de novembre, s'intensifica per a sensibilització contra la violència de gènere.

L'edil responsable, Montse Villaverde, ha assenyalat que el lema d'aquest any és “qüestió d'igualtat” ja que estan convençudes que el camí per a erradicar la violència contra les dones és l'educació en igualtat. És per això que part del programa se centralitza en la infància i la joventut, amb tallers de coeducació en col·legis o instituts sobre el mite de l'amor romàntic o el titulat “Si et fa mal no és amor”. També hi haurà teatres per a totes les edats i fòrums per a intercanviar impressions.

Xàbia també mantindrà un any més la campanya de vacunació comarcal stop violència de gènere (es recaptaran signatures el dijous 24 de novembre al matí en el mercat ambulant setmanal) i el divendres 25, a les 12 hores, es realitzarà a l'Ajuntament l'acte institucional per a condemnar la violència de gènere.

A més de la programació per a sensibilitzar, Igualtat Xàbia ha preparat una guia que recopila tots els recursos i serveis disponibles en el municipi per a atendre la violència de gènere. Aquesta publicació, que es presentarà el dimecres 23 de novembre a les 18’30 hores en la sala d'actes del Museu, pretén facilitar l'accés a tots els recursos amb els quals compta una dona que és víctima de violència masclista. Serveis gratuïts i que abasten des del simple acompanyament al suport psicològic o assessorament de qualsevol tipus que necessite, independentment que vulga denunciar o no la situació.

L'edil ha destacat la importància de comptar amb aquesta eina de consulta discreta i accessible perquè la violència de gènere és una cosa de la qual no es parla i en alguns casos, en els quals la dona ni tan sols s'acte identifica com a víctima.