L'Ajuntament de Xàbia mantindrà un any més la rebaixa del 17% en el rebut de l'IBI

31 oct 2022 La mesura de suport a les economies domèstiques comporta un estalvi mitjà de 80 euros per habitatge

L'Ajuntament de Xàbia congela el rebut de l'IBI també l'any vinent, mantenint així la rebaixa del 17% aprovada el passat exercici.

El regidor d'Hisenda, Ximo Segarra, ha explicat que l'any passat es va poder proposar una important rebaixa en aquest impost municipal a causa de la bona capacitat econòmica de l'Ajuntament i al fet que l'Estat havia suspés l'aplicació de les regles fiscals com a mesura extraordinària.

“El Govern ja ha confirmat que prorroga aquesta suspensió per a flexibilitzar les normes econòmiques a les administracions públiques com els Ajuntaments i així facilitar-nos que prenguem accions per a protegir les famílies i les empreses” ha apuntat Segarra, per la qual cosa el Consistori ja treballa en propostes de cara a la confecció dels comptes per a l'any vinent.

De moment i una vegada acabada la campanya del cobrament de l'IBI en voluntària del 2022, l'edil ja pot avançar que en 2023 es mantindrà aquesta rebaixa que ha suposat que, a nivell global, els veïns de Xàbia s'estalvien un total de 3 milions d'euros en impostos.

A nivell particular la mesura té un impacte diferent d'acord al valor cadastral de l'habitatge, sent la mitjana de 80 euros d'estalvi.

L'alcalde, José Chulvi, ha afegit que l'Ajuntament de Xàbia està en bona predisposició per a continuar recolzant al ciutadà en la mesura de les seues possibilitats per a esmorteir l'increment de preus en productes bàsics i serveis primordials en aquest context d'inflació.