Xàbia tornarà a llançar un pla d'ocupació social en 2023

28 oct 2022 El ple reserva 1 milió d'euros per a aquesta convocatòria de treball i aprova el projecte per al segon pavelló i el Pla Jove Municipal

L'Ajuntament de Xàbia tornarà a llançar en 2023 una nova edició del pla d'ocupació social. Es tracta de la quarta convocatòria d'aquest programa pel qual s'ofereixen uns 50 llocs de treball en llocs de manteniment d'espais públics, neteja forestal o neteja i consergeria d'edificis municipals.

En el ple d'octubre, celebrat ahir, es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdits per a reservar fons per a aquest projecte de suport social a les persones que arrosseguen situació de desocupació i per al qual s'ha consignat 1.1 milions d'euros.

En aquesta reorganització de partides econòmiques també s'inclouen 480.000 euros per a la compra d'un terreny en la zona de Catarroges annex a la parcel·la que actualment s'utilitza com a àrea de transferències del verd. L'Ajuntament vol ampliar la seua bossa de sòl en aquesta zona, inclosa dins del polígon industrial, per a adequar una planta de transferències i poder alçar una nau per a les brigades municipals.

En la modificació de crèdits s'incorporen altres partides de consideració com els 320.000 euros corresponents a l'aportació anual al Consorci de Residus de la Marina Alta o 192.000 euros per a assumir l'actualització de preus en matèria d'energia elèctrica i altres 108.000 euros que constitueixen l'aportació municipal a la liquidació del pla parcial Pi Ver.

Un altre dels assumptes del ple -que també va ser secundat per unanimitat- va ser l'aprovació definitiva del projecte per a un segon pavelló esportiu cobert en la zona del Freginal. Pressupostat en 8’3 milions d'euros i que abastarà 4.500 metres quadrats, estarà format per dues grans pistes. Una d'elles serà per a la competició de futbol-sala, handbol, hoquei patines, voleibol i bàsquet, i una altra per a les arts marcials, gimnàstica rítmica i artística. També s'ha previst una zona per a escalada (amb rocòdrom i zona bulder) i una d'entrenament funcional o crosfit.

El ple també va avalar el Pla Jove Municipal, un document que recull les estratègies del municipi en matèria de joventut, a més de les necessitats i demandes de la gent jove.

En la sessió, la regidora de Foment Econòmic i Duanes, Marta Bañuls, va informar la Corporació de la seua decisió de renunciar a l'acta de regidora per motius personals, un tràmit que ha fet efectiu aquest matí.