L'Ajuntament de Xàbia posa a punt el cementeri i oferirà autobús gratuït per la festivitat de Tots els Sants

26 oct 2022 Cultura obrirà al públic la capella funerària de Sant Joan en l'antic cementeri

La regidoria de Serveis de Xàbia ha realitzat en les últimes setmanes treballs de posada a punt i manteniment en el cementeri municipal de cara a la festivitat de Tots els Sants, unes dates en les quals és tradició visitar als difunts i ornar les seues sepultures.

Per a facilitar l'accés al camposanto (que està situat fora del nucli urbà en la partida Catarroges) a les persones que no disposen de vehicle s'ha establit una línia especial i gratuïta d'autobús que estarà activa des del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembre.

Del 29 al 31, l'autobús eixirà de l'Arenal (rotonda al costat de la Fontana) en horari de 15, 16’30 i 18 hores i farà parades en el Port (enfront de col·legi), en Ronda Nord (Correu-vos), la rotonda del Fielato i el Cementeri. Els horaris de retorn seran les 16, les 17’30 i les 19 hores.

Ja el dimarts 1 de novembre, festivitat de Tots els Sants, es reforcen els horaris des del matí a les 10, 11, 12 i 13 hores i a la vesprada a les 16 hores, sent l'últim viatge de retorn a les 18 hores.

També en el marc de la festa de Difunts, la regidoria de Cultura obrirà al públic l'ermita funerària de Sant Joan, situada en l'antic cementeri.

És una de les més antigues les ermites de conquesta i està adequada com un espai museístic funerari per a posar en valor un important conjunt de 30 tombes d'inhumació, excavades en el sòl. Estarà oberta el 31 d'octubre i l'1 de novembre, de 10 a 13’30 hores i de 16 a 20 hores