Protecció Civil Xàbia realitza 2.895 hores de vigilància forestal en un estiu sense incendis

14 oct 2022 La tasca preventiva i la presència d'una reguarda de bombers permanent permeten que el municipi tanque el període estival sense incendis

L'agrupació local de Protecció Civil a Xàbia ha realitzat balanç de les campanyes de vigilància forestal que manté per Setmana Santa i estiu (des de juny al pont del Pilar) en col·laboració amb la regidoria de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències.

Els voluntaris han prestat un total de 2.895 hores de servei, principalment preventiu i de vigilància, algunes d'elles fins i tot en horari nocturn (durant l'alerta 3 decretada en el pont d'agost).

Aquest esforç en prevenció, a més de que per primera vegada s'ha tingut una reguarda permanent de bombers en el municipi, ha permés que la població tanque un estiu sense incendis.

Sí s'han registrat diversos conats (en el Saladar, zona de Cuesta de Sant Antoni, horts del Montgó o prop de la carretera de Jesús Pobre) que han pogut ser sufocats amb rapidesa i un de contenidors. Els voluntaris de Xàbia també han cooperat en emergències d'altres poblacions, com en l'incendi del Tossal Gros a Teulada o el gran incendi de Vall d'Ebo, al qual es van desplaçar per a cooperar en tasques logístiques.

Protecció Civil s'ha sumat en aquests mesos a tres operatius de cerca de persones desaparegudes en el municipi, així com en les tasques d'evacuació d'una dona ferida en la senda cap as Castell de la Granadella, entre altres. I participat en serveis preventius en actes multitudinaris i festius, com les Fogueres, moros i cristians, festes de la verge de Loreto o el Trixabia.

Tant el regidor de Seguretat, Juan Ortolá, com l'alcalde, José Chulvi, han agraït l'important paper que juga el col·lectiu en la seguretat de Xàbia i han destacat la seua professionalitat i predisposició davant qualsevol emergència.

Des de l'Ajuntament també han volgut posar en valor el reforç fet pel Consorci de Bombers Provincial que, atenent una reivindicació local, per primera vegada ha dotat d'una reguarda fixa al municipi en els mesos d'estiu, reduint així el temps d'arribada a qualsevol emergència i possibilitant que s'atallara amb major rapidesa els conats de foc viscuts abans que es convertiren en incendis perillosos.