Xàbia actualitza els preus del projecte del segon pavelló i el deixa llest per a la seua aprovació definitiva

13 oct 2022

El regidor d'Esports de Xàbia, Alberto Tur, ha informat hui sobre l'actualització del projecte del segon pavelló esportiu projectat en el municipi. L'edil ha explicat que, arran de l'escalada de preus que s'ha viscut en els últims mesos, es va decidir demanar una revisió del projecte bàsic abans de la seua aprovació definitiva i així evitar problemes com els que estan vivint altres obres públiques.
L'obra ha passat de tindre un pressupost de 7’7 milions a 8’3 milions, sent les partides que més s'han incrementat les que impliquen l'ús d'energia.
El projecte definitiu ja ha sigut validat pels redactors del projecte, la direcció d'obra i els tècnics municipals pel que la intenció de l'equip de govern és que puga passar pel ple ordinari d'aquest mes.
Tur ha parlat també d'altres inversions en matèria d'infraestructures esportives, com és la piscina coberta (4’6 milions) que està ara en l'última fase de la seua construcció o els dos projectes per al camp dels Mesquides: la substitució de la gespa artificial que està pendent que la Diputació adjudique l'obra i la construcció de vestuaris, una tercera pista de pàdel i la millora de l'accessibilitat de l'edifici, un projecte que s'està treballant ara amb clubs i usuaris d'aquest camp.
A més d'aquests grans projectes, l'edil ha avançat que es continua avançant en matèria de planificació. En aquest sentit, ja té llest un pla de necessitats del Palau Miguel Buigues (com el canvi de paviment, la substitució de la coberta o la millora de la connexió amb la piscina) i també està en preparació el pla director d'instal·lacions municipals que contempla les necessitats que quedaran arracades com una pista d'atletisme o un nou frontó.
L'alcalde, José Chulvi, ha posat en valor el treball de l'edil d'Esports, tant en els dos projectes de més calat com en les altres instal·lacions més xicotetes però igual d'importants.
Chulvi ha recordat que el segon pavelló serà un edifici capdavanter i referent per a algunes modalitats esportives -com la gimnàstica rítmica- i donarà resposta a les necessitats de la gran i variada comunitat esportiva local.
El centre esportiu projectat tindrà dues plantes sobre rasant i es planteja de forma integrada amb el trinquet ja existent, de manera que visualment des de l'exterior seran un únic edifici i simplifica en el futur la gestió del seu accés i les labors de consergeria.
En total són 4.500 metres quadrats útils, amb una altura màxima de 15,5 metres ja que els sostres alts són una exigència per a la gimnàstica rítmica.
L'espai principal està format per dues grans pistes. Una d'elles serà per a la competició de futbol-sala, handbol, hoquei patines, voleibol i bàsquet, una polivalència que s'aconseguirà després de trobar un paviment especial que compatibilitza l'ús de patins.
L'altra zona es dedicarà a les arts marcials –amb una àrea de tatami- i a la gimnàstica rítmica i artística. També s'ha previst una zona per a escalada (amb rocòdrom i zona bulder) i una d'entrenament funcional o crosfit. En la planta primera es dedica l'espai als visitants i espectadors de les activitats esportives, amb graderies desmuntables per a acoblar-les a les necessitats de cada esdeveniment, i compten amb una àrea adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.
A més, aquesta planta disposarà de dues sales polivalents o de cotreball per a les gestions ordinàries dels clubs esportius. Quant al disseny de l'edifici, s'ha resolt la connexió amb el trinquet ja existent mitjançant el disseny d'un espai longitudinal entre tots dos edificis a diferents altures, amb vegetació integrada en coberta i patis enjardinats.
A nivell energètic, l'edifici (que és d'eficiència energètica tipus B) preveu una instal·lació fotovoltaica en la coberta per a autoproveir-se, una altra instal·lació de captació solar, un sistema de refrigeració o climalit i d'autoprotecció enfront d'incendi.