L'exposició El Segle de Balenciaga a Xàbia polvoritza rècords amb més de 33.000 visitants

03 oct 2022

. L'exposició “El Segle de Balenciaga” ha tancat aquesta fi de setmanes les seues portes a Xàbia amb un rècord absolut de públic. Segons el balanç del departament de Cultura, aquest mes de setembre s'ha mantingut el nivell de visites de tot l'estiu, sumant-se 9.462 registres (3.882 persones han passat pel Centre d'Arts Lambert, altres 3.372 pel Museu Soler Blasco i 2.208 per la Casa del Cable). Aquesta xifra sumada a les més de 10.000 comptabilitzades al juliol i les 13.000 d'agost fan que el balanç total estiga en els 33.000 visitants, el número més alt aconseguit per una exposició en el municipi des que es tenen registres.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta gran acollida, un suport que anima al departament de Cultura a continuar programant amb ambició i buscant propostes del màxim nivell.

L'edil ha volgut agrair al comissari de la mostra Pedro Usabiaga i als seus col·laboradors, Lydia García i Carlos Milla, la sensibilitat i interés demostrats amb el projecte de Xàbia, per al qual han aconseguit nous prestadors que han permés mostrar per primera vegada peces de col·leccions privades.

També a totes les persones i entitats que s'han implicat en les activitats paral·leles de l'Any Balenciaga a Xàbia, des dels participants en el simposi sobre el dissenyador que es va celebrar en el Parador (especialment al veí Miguel Cardona, qui va ser el xofer de Balenciaga), al Atelier de Bataille Living o a l'associació de comerciants que ha convocat un concurs d'aparadors inspirats en el modista per a continuar vinculant a Xàbia amb el mestre de la moda.