Xàbia descentralitza els serveis socials i crea una àrea bàsica d'atenció social en el Cívic Punt de l'Arenal

30 sep 2022

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia ha creat una nova àrea bàsica d'atenció en el barri de l'Arenal, situada en l'edifici “Cívic Punt”.

En ella ja presten els seus serveis un treballador social, una educadora social i una auxiliar administrativa, equip que es complementa amb l'oficina de l'habitatge que també té la seua seu en aquest espai.

Tal com explica la regidora de Serveis Socials, Rita Berruti, la nova organització territorial dels serveis socials valencians possibilita la descentralització i que puga acostar-se als veïns l'atenció primària bàsica en matèria social.

Ateses les circumstàncies de l'Arenal s'ha decidit començar per aquest barri per a facilitar als seus residents l'accés a la informació, consultes o tràmits relacionats amb els serveis socials (com a sol·licituds dependència, famílies nombroses, ajudes d'emergència, Renda Valenciana, informes vulnerabilitat, informació obtenció certificat discapacitat, pensions no contributives, etc…).

Els veïns seran atesos en les oficines del Cívic Punt (Carretera Cap La Nao-Pla núm. 122, cantonada amb carrer Saint Tropez). Allí a més, es continuaran realitzant les activitats habituals de dinamització social, des de classes d'espanyol per a estrangers, grups d'autoajuda per a dones, activitats lúdiques per a la infància o classes de repàs escolar, entre altres.