600 triatletes es donaran cita aquest cap de setmana a Xàbia en el Memorial Edu Monfort

20 sep 2022 El TriXàbia camina cap a la paritat amb un 30% de participació femenina i també veu créixer la inscripció d'internacional

El Club d'Atletisme Llebeig arranca aquest diumenge la seua temporada de competicions amb un dels esdeveniments més importants a nivell d'infraestructura i participació. Arriba la desena edició del TriXàbia Memorial Edu Monfort, una cita que reunirà 600 triatletes en el municipi disposats a gaudir de la combinació de natació, atletisme i ciclismo en un espai tan agraït com és la costa xabiera.

La prova té com a epicentre la platja de l'Arenal, on discorre la secció de natació i d'on parteixen les bicicletes i corredors, que tenen com a meta el passeig David Ferrer.

Tal com han explicat des del club, hi haurà dues modalitats: olímpica (amb eixida a les 8’30 hores) i sprint (amb inici escalonat a partir de les 10’30 hores).

El tiró del TriXàbia traspassa fronteres i cada any creix la participació internacional, destacant enguany els esportistes arribats dels Països Baixos (més del 10% del total de participants). També el percentatge de dones incrementa en cada edició, arribant enguany al 30% de la inscripció total.

La prova, a més de compromesa amb el Medi Ambient –ha eliminat el plàstic dels avituallaments- també mostra la seua aposta per la inclusió, adaptant-se a les persones amb diversitat funcional. Enguany hi haurà 6 participants en la modalitat adaptada.

Des del Club, Madelane Powell, Gina Kaktus i Vicente Soldevilla, han animat a la població a sumar-se al TriXàbia com a públic, animant als participants i gaudint de tot l'espectacle que envolta les proves, les transicions (es pot consultar els horaris i itineraris de cada secció en www.trixabia.org ).

També han demanat comprensió pels necessaris talls de trànsit, que es concentren en l'Avinguda del Pla i Primer Montañar, recomanant a totes les persones que vulguen accedir al sud del municipi durant les hores de la prova (diumenge al matí) utilitzar el camí Cabanes.

Els responsables del Llebeig han volgut destacar el gran paper que jugaran en la prova els més de 150 voluntaris que col·laboraran amb Protecció Civil, Creu Roja i la Policia Local perquè la competició tinga les màximes garanties de seguretat. També han agraït als sponsors que recolzen aquest triatló i que permetran que tots els participants reben un regal molt especial com és una motxilla de gran capacitat per a portar tot el material que s'utilitza en aquesta mena de competicions (neopré, culot, sabatilles etc…).

Des de l'Ajuntament, el regidor d'Esports, Alberto Tur, i l'alcalde, José Chulvi, han felicitat el club per la seua gran capacitat d'organització, assumint competicions exigents i importants com el TriXàbia, que omplin el municipi d'esportistes arribats des de tota la comarca i altres punts del país. Però també pel seu treball del dia a dia, fomentant la pràctica esportiva entre gent de totes les edats.

Els responsables municipals han apel·lat a la cooperació ciutadana en el bon discórrer de la prova i animat als aficionats a l'esport al fet que gaudisquen d'una prova tan visual com aquesta i que a més rendeix un entranyable record al jove Edu Monfort.