Un recital d'òpera i sarsuela tanca aquest divendres la programació dedicada per Xàbia a Balenciaga

19 sep 2022

La regidoria de Cultura de Xàbia tanca aquest cap de setmana la programació dedicada a Cristóbal Balenciaga en commemoració del 50 aniversari de la seua defunció en el municipi.

A la reeixida exposició “El segle de Balenciaga” que ha ocupat els últims tres mesos les tres sales municipals i batut tots els rècords d'assistència se li posarà el dissabte un fermall musical amb un recital d'òpera i sarsuela protagonitzat per la soprano Teresa Albero i Jesús Mª Gómez al piano.

Serà el divendres (23 de setembre) a l'església de Sant Bertomeu, a les 21’30 hores i amb entrada gratuïta. Titulat “El so de les seues dues ribes. Homenage a Balenciaga” oferirà un repertori amb temes de compositors mediterranis, com Óscar Esplá o Rodríguez Albert i de terres basques com Pablo Sorozábal o Jesús Guridi, entre altres.

Per part seua, l'exposició El Segle de Balenciaga seguirà oberta fins al divendres 30 de setembre. Recordar que es distribueix per tres espais: el Museu Soler Blasco (carrer Primícies, 1) rememora els seus orígens i primers treballs, mentre que el Centre d'Arts Lambert (carrer Major, 40) repassa els seus anys daurats amb objectes, fotografies, pintures i peces representatives del seu treball (abrics, vestits de dia i de còctel, de nit i vestits de núvia). Finalment la Casa del Cable (Passeig Marina Espanyola, 6) descobreix el seu llegat i els camins que van prendre els seus principals deixebles (Felisa Irigoyen i José Luis Molina, Villahierro, Ungaro, Courrèges o Givenchy) després del tancament de la casa Balenciaga.