Aquest cap de setmana torna a Xàbia Històrica el festival musicoteatral, infantil i familiar “Sorollius”

12 sep 2022

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, l'associació de comerciants Xàbia Històrica recupera un dels seus projectes més especials. Torna Sorollius, un festival d'arts escèniques en espais públics pensat per als més xicotets de casa i per a gaudir tota la família.

El programa abastarà diferents espectacles de carrer, com màgia, teatre, música, contacontes i un taller d'arts plàstiques.

Tal com ha detallat des de la direcció artística Albert Marsal, Sorollius arrancarà aquest divendres (16 de setembre) amb l'espectacle itinerant, “Èssers”, a càrrec de la companyia de Castelló Xarop Teatre, que començarà a les 19 hores des de la Placeta del Convent per a realitzar un recorregut fins a la Plaça de l'Església i de retorn al Convent. A les 20.30 hores en aquesta mateixa placeta hi haurà un espectacle de màgia i clown titulat “Un mag despistat”, a càrrec del Mag Óscar Lasarte.

El programa del dissabte serà intens. A les 12.15 hores el contacontes Camí de Nora narrarà el conte tradicional “Història del Mig Pollastre” en la Plaça de l'Església i a les 13.15 hores hi haurà un taller d'arts plàstiques a càrrec d’AEIOU en la Plaça de l'Església.

Ja a la vesprada, a les 19.30 hores tancarà el festival l'espectacle itinerant “Balls de Poble’s” a càrrec de l’Estranya Companya amb inici des de la Plaça de l'Església i fi en la Placeta del Convent.

Sorollius està impulsat per l'associació de comerciants Xàbia Històrica i compta amb la col·laboració de la regidoria de Foment Econòmic de Xàbia amb vocació de dinamitzar l'oferta cultural, comercial i hostalera del Centre Històric. La regidora de comerç, Marta Bañuls, ha convidat a tota la població a gaudir d'aquest festival i de tot el que ofereix Xàbia Històrica, com la seua gastronomia, comerç i espais públics.