L'Ajuntament de Xàbia obri un espai per a joves d'entre 18 i 30 anys.

05 sep 2022

L'espai Joves Plus, que serà inaugurat aquest dissabte dia 10, naix amb la vocació d'orientar i acompanyar als joves d'entre 18 i 30 anys de Xàbia, en aspectes com les necessitats en habitatge, afectivo-sexual o laboral.

Aquest nou servei, situat en CA Lambert, està pensat per a ser un espai diferenciat de les altres dependències municipals, i que així siga més fàcil que “els joves el senten com a propi i ho facen seu” ha afirmat la regidora de Joventut Montse Villaverde. Per aquesta raó serà un espai d'ús lliure, acompanyat, però no dirigit.

L'alcalde, José Chulvi, ha subratllat que, “en una situació com la que vivim, amb molts canvis econòmics i socials, és important l'obertura d'espais com aquest, per a acompanyar i assessorar els joves”.

Joves Plus compta, entre altres coses, amb ordinadors, que es podran utilitzar per a estudiar, treballar o simplement connectar-se a internet. L'objectiu del departament de Joventut amb aquesta iniciativa és que siga un pont entre l'administració i els joves, perquè, entre altres coses, coneguen els serveis i convocatòries dels quals poden ser beneficiaris.

Uns altres dels serveis amb els quals comptarà són l'assessorament en diferents àmbits per part del personal de joventut. Amb això es pretén augmentar el nivell d'emancipació dels joves, promocionar la diversitat, igualtat i la participació ciutadana.

L'horari d'obertura serà els dimecres de 10 a 13h i de 17 a 20h, els divendres de 17 a 20h i els dissabtes de 10 a 13h. Durant els primers mesos es realitzaran activitats i xarrades de temes com el Bo cultural, obtenció del certificat digital o recursos digitals.

La inauguració d'aquest espai serà el dissabte 10 de setembre a les 20h. En l'acte participarà el monologuista Lluís Mosquera amb el seu espectacle “Falten referents” en la Capella de Santa Anna, i posteriorment s'obrirà l'espai Joves Plus.