Xàbia viurà aquest dissabte la presentació dels majorals i majoraleses del 125 aniversari de les festes del Loreto

24 ago 2022

Les festes de la Mare de Déu del Loreto tenen aquest dissabte la primera cita oficial dels seus màxims protagonistes del 2022. La festa es vist de gala per a presentar als majorals i majoraleses d'enguany; Ana Sivera Sala, Julian Torres Aguilera, Francisco Cruañes Vañó, Carolina Marín Cholbi, Mabel Ivars Sánchez, María José Escrivá Cholbi, Francisco Marín Cholbi i Pilar Miralles García.

L'acte serà a les 23 hores en l'Avinguda Lepanto i a continuació es podrà gaudir de l'actuació de l'orquestra Montecarlo.

Prèviament, els festejos aniran calfant motors al llarg de la setmana, amb actes amb gran simbolisme com la projecció del documental produït per la Comissió de Festes amb motiu del 125 aniversari de les festes patronals, un recorregut per la història de Duanes i de la festivitat narrat pels veïns i veïnes.

L'audiovisual s'estrenarà el dijous, a les 22’30 hores, al carrer Severo Ochoa. També el divendres se celebrarà el primer sopar de germanor, una trobada popular per a sopar en el Passeig Pintor Joaquín Sorolla que també tindrà ambientació musical.

Ja el cap de setmana, l'esport tindrà gran pes en la programació. Hi ha previst un concurs infantil de pesca, desafiaments de rem, pilota, ping pong, el trofeu ciclista de la Penya la Bufa o la carrera popular des de la Caleta al port que organitza des de fa 39 anys aquest col·lectiu fester.

El diumenge també començarà a notar-se l'ambient de penyes amb una cercavila al matí i a la vesprada, els xiquets i xiquetes tenen un acte especial amb el lliurament dels premis del concurs de dibuix Dionís Henarejos Crespo (a les 19 hores en l'avinguda Lepanto) i a continuació, espectacle infantil TOYS per a tota la família.

Tancarà el cap de setmana el sainet Deixa’m la dona Pepet (22 hores Av Lepanto), interpretat pel grup Tot Rist de la comissió i el dilluns (també a les 22 hores en Av Lepant) seguirà l'humor amb el musical protagonitzat per la comissió.

Una de les cites més populars de les festes del Loreto són els bous a la mar i el seu famós baret, que s'inaugura el dimecres 31 d'agost a les 12 hores i serà l'epicentre de la festa fins al dilluns 5 de setembre.

Recordar que enguany, la Comissió de Festes commemorarà el 125 aniversari d'aquests festejos, per la qual cosa hauran actes especials com una cercavila commemorativa (30 d'agost) en el qual els representants de la història de la festa seran els protagonistes.

D'igual forma participaran en la cavalcada de carrosses del dissabte 3 (una de les més participatives de les últimes edicions), en l'ofrena a la Mare de Déu de Loreto del dia 6 i en les processons dels dies 7 i 8.