La Policia Local de Xàbia ensinistra a la unitat canina per a detectar les substàncies que s'usen en els casos de submissió química

18 ago 2022

La Policia de Xàbia ha ampliat la formació de la Unitat Canina per a previndre els casos de submissió química. Arran dels casos denunciats en les últimes setmanes, des de la prefectura es va sol·licitar informació a Salut Pública sobre la mena de substàncies que s'estan emprant en aquesta mena de delictes per a incorporar-les a l'ensinistrament de Kosmo, que fins ara centrava la seua activitat en la localització de cocaïna, marihuana i haixix.

Així, ara el gos policia també està format per a detectar altres substàncies químiques.

De fet, en l'última setmana s'han fet ja diversos controls preventius de detecció de drogues en la principal zona d'oci del municipi, en els quals s'ha intervingut diferents tipus d'estupefaents com a cocaïna, haixix, marihuana o pastilles.

Anit, també en el marc d'aquests controls preventius, es va arrestar a un jove de 25 anys acusat de tràfic de cocaïna. Aquest portava 10 dosi de cocaína.

El pastor alemany Kosmo és el primer integrant de la Unitat Canina de Xàbia i ha rebut durant més d'un any una instrucció encaminada a desenvolupar el seu olfacte en la detecció d'estupefaents. La unitat compta amb un altre membre, Khalan, que està format en la cerca de desapareguts.