Creu Roja Xàbia tanca juliol amb més de 100 rescats costaners

02 ago 2022

El servei de vigilància i socorrisme de les platges de Xàbia, realitzat per Creu Roja, ha fet balanç de la seua intensa activitat al llarg del primer mes d'estiu. Malgrat que, a nivell general, els comunicats meteorològics han sigut bons, s'ha hagut de rescatar de la mar a un total de 104 persones durant juliol. Una xifra superior a anys anteriors i que atribueixen al gran increment d'ús d'artefactes flotants sense motor, tant per empreses organitzades com a nivell individual; especialment la popularització dels caiacs inflables i les taules de paddle surf.

Així, han sigut 34 els usuaris de paddel surf que han necessitat ser evacuats, 25 de caiacs, 11 per enfonsament de les seues embarcacions i 3 en patinets. També s'ha prestat auxili a 24 persones que patien marejos greus o contusions a bord d'embarcacions i finalment, a 12 banyistes en platja, a penes un 10% del total.

Per zones, els entorns de la Granadella (26) i del Portitxol (37) són els més recurrents, seguits per l'Arenal (16 rescats), la zona d'En Caló-Cova del Llop Marí (15), el Cap de Sant Antoni (5) i ja testimonialment en Cala Blanca (2) el Primer Montañar (2) i La Grava (1).

En els llocs de socors s'han realitzat aquest mes 775 capellans menors a les platges, atés la cerca de 6 persones extraviades i 49 trasllats amb ambulància des de la platja a centres sanitaris.

La tendència fa esperar un mes d'agost, el de major ocupació, bastant mogut. És per això que des de la regidoria de Platges es demana precaució tant a les empreses de turisme actiu com als particulars, especialment als quals manquen d'experiència, a l'hora d'afrontar una travessia per la costa. Especialment, fer ús dels mitjans oficials per a informar-se de la ruta i de l'estat de la mar , respectar les indicacions de socorristes i banderes però també tindre el mòbil carregat per a poder realitzar qualsevol trucada d'emergència fins a haver d'avisar a un familiar de l'hora d'eixida i d'arribada, descansar i hidratar-se correctament.