L'èxit de Balenciaga a Xàbia: 10.000 visites en un mes

01 ago 2022 Cultura reforça l'horari de les sales que alberguen la mostra fins al 31 de setembre que ara obriran també els diumenges de matí

L'exposició “El Segle de Balenciaga” compleix un mes a Xàbia i es revela com tot un revulsiu en l'agenda cultural del municipi.

Segons les dades recopilades per Cultura, la mostra ha rebut més de 10.000 visites al llarg d'aquest mes de juliol. La sala que més triomfa és la del Centre d'Arts Lambert (a la Casa de Tena; carrer Major 40), amb 4.096 visitants registrats. És la que mostra l'època de gran plenitud del mestre de la costura, amb les seues peces més significatives (vestits de dia, de còctel i nit, abrics i vestits de núvia), a més de fotografies, pintura i altres objectes.

A aquestes cal sumar les 3.370 visites a la sala del Museu, que evoca els primers anys de Balenciaga en la moda; i les 2.317 persones que han passat per la Casa del Cable a descobrir els seus deixebles com Felisa i José Luis, Villahierro, Ungaro o Givencgy. En total 9. 783 visitants a més dels centenars que van participar en la jornada d'inauguració, que fa superar les 10.000 visites en un mes.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha mostrat la seua gran satisfacció per constatar l'atractiu que està sent l'exposició per a les sales culturals del municipi i, com a conseqüència, per a dinamitzar tant el Centre Històric com Duanes pel circuit que suposa aquesta mostra distribuïda entre tres sales.

Per a donar més opció a les persones que treballen entre setmana de visitar-la, Cultura ha optat per ampliar l'horari de les sales i del Museu Soler Blasco durant agost i setembre, facilitant que totes òbriguen diumenge al matí.

El Museu i el Centre d'Arts Lambert obriràs doncs de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 18 a 21 hores i ara també els diumenges de 10 1 13 hores.

La Casa del Cable seguirà durant agost obrint de dimarts a dissabte de 10’30 a 13’30 hores i de 19 a 23 hores, a més de diumenges de 10’30 a 13’30 hores.

En setembre serà el mateix horari de matins mentre que les vesprades seran de 18 a 21 hores.

També dins de les activitats paral·leles a l'exposició El Segle de Balenciana recordar que aquest divendres, 5 d'agost, se celebrarà la taula redona “Diàlegs amb Balenciaga” en el Atelier de Bataille Living (carrer Brussel·les, 8) amb la participació de Sandra Mira, Candela Albert i Jessica Bataille. L'entrada és gratuïta.