Xàbia torna al Consorci de la Casa Mediterrani

01 ago 2022

L'Ajuntament de Xàbia es reincorporarà al Consell Rector de Casa Mediterrani, la institució pública que treballa per al coneixement mutu dels països de les dues riberes del Mediterrani.

Recentment, des del Consorci es va contactar amb l'Ajuntament, mostrant l'interés de recuperar al que va ser un dels seus membres originaris i exposant la nova etapa que ara viu l'organisme.

Tal com explica l'alcalde, José Chulvi, Xàbia se sumarà en unes condicions diferents a les de la primera etapa, especialment el compromís de la direcció de descentralitzar les activitats. A més, en aquest exercici, Xàbia no haurà de realitzar cap aportació econòmica i ja serà en el pròxim exercici quan es plantege en el pressupost municipal.

Casa Mediterrani està integrat pel Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació (MAUEC), l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament d'Alacant, l'Ajuntament de Benidorm i la Diputació d'Alacant. Tots els consorciats han secundat de manera unànime la volta de Xàbia, membre fundador en 2009 (el municipi fins i tot era oficialment la seua subseu) i que en 2013 va optar per abandonar la institució precisament perquè tota la seua activitat es condensava a la ciutat d'Alacant.

Ara l'Ajuntament queda a l'espera de rebre la documentació que plasme les condicions de l'acord per a iniciar la seua tramitació interna i sotmetre'l a votació del ple.