L'Ajuntament de Xàbia obri l'1 d'agost la inscripció de les escoles esportives municipals amb el patinatge com a novetat

25 jul 2022 Esports llança una publicació que recopila tota l'oferta en el municipi, les instal·lacions disponibles i les principals competicions

El departament d'Esports ha presentat hui una publicació en la qual recull tota l'oferta esportiva per a la temporada 2022-2023. El regidor responsable, Alberto Tur, ha explicat que amb aquesta revista es pretén facilitar a una visió global de les escoles esportives, clubs, instal·lacions disponibles (i com accedir a elles) així com de les principals cites del calendari anual.

L'edil ha assenyalat que Xàbia té una gran pluralitat en matèria esportiva que a vegades fa difícil orientar-se sobre l'oferta existent i a la mena de població que es dirigeix. Així, aquest document les classifica per edats i necessitats així com pels promotors de cadascuna de les activitats.

En el cas de les impulsades pel propi Ajuntament, Tur ha avançat que dilluns que ve 1 d'agost e obrirà la inscripció per a les escoles esportives municipals. Hi ha modalitats com el bàdminton, pàdel, psicomotricitat, psico-esports, ciclisme Btt, futbol sala, natació i –com a novetat d'enguany, iniciació i perfeccionament en patinatge.

La matrícula, que s'ha de realitzar a través de l'APP Sportia, estarà oberta fins al 10 de setembre, amb un preu de 70 euros el curs.

A nivell d'adults, sota el programa “En Moviment” s'ofereixen entrenaments funcionals, natació terapèutica o per a adults, gap/aeròbic i zumba, a més del grup Supera’t dirigit a persones amb diversitat funcional.

En aquest sentit, el regidor ha afegit que a més del grup específic –dirigit sobretot a persones amb un grau de discapacitat i d'autonomia que dificulten la inclusió en un altre grup- i que es realitzarà en col·laboració amb l'associació “Condemnats a la vorada”, també es formaran grups inclusius en el mateix horari i entorn que la resta d'escolars.

Tur ha parlat de les altres iniciatives que al llarg de l'any impulsa Esports, com el programa Xàbia Esports Educa (dins de les escoles i gratuït), el cicle Dona i Esport o les jornades del Dia de l’Esport i la Festa de l’Esport.

I a tot això cal sumar l'amplíssima oferta que arriba des dels clubs i entitats especialitzades en Arts Marcials, bàsquet, atletisme, ciclisme, escacs, colombicultura, futbol, gimnàstica, handbol, hoquei, muntanyisme, activitats nàutiques, pilota, rugbi, voleibol o tennis, entre altres.

En la publicació d'esports també s'explica com reservar les instal·lacions municipals com les sales de musculació, pistes de pàdel, camp de futbol 8 i el frontó, també a través de l'APP Sportia.

L'alcalde, José Chulvi, ha destacat la importància de comptar amb una guia com aquesta per a poder tindre en un únic suport tota l'oferta àmplia i variada que hi ha a Xàbia, una activitat declarada com a essencial en la pandèmia. Chulvi també ha posat en valor la gran faena del departament dirigit per Tur a fer accessible a totes les persones l'esport i aprofitar el seu potencial com a eina d'inclusió.

Aquestes revistes es podran trobar en les diferents instal·lacions esportives, oficines de turisme i a la secció d'esports de la web municipal https://www.ajxabia.com/bd/archivos/archivo4100.pdf?nocache=0.872458