El Festival Àgora Actual Percussió protagonitza l'agenda cultural d'aquesta setmana a Xàbia

04 jul 2022 El certamen es dedica al gran compositor Iannis Xenakis

El Festival Àgora Actual Percussió dona el tret d'eixida a la seua cinquena edició aquest dimarts, 5 de juliol. El certamen que se celebra a Xàbia girarà entorn de la figura de Iannis Xenakis, músic aclamat per ser un dels grans compositors de la música del segle XX i al qual enguany se li brinda un reconeixement en el centenari del seu naixement.

Des del dimarts al dissabte cada nit hi haurà un concert, tots d'entrada gratuïta, en la pista esportiva del CEIP Port (amb entrada per l'Avinguda dels Furs). El dimarts 5 de juliol a les 22.30 hores obri el festival Neopercusión & Projecte SoXXI, amb obres de Xenakis i Pérez. Dimecres i dijous es podrà gaudir a les 20.30 de Neopercusión i Projecte SoXXI, respectivament. El divendres, a les 20’30 hores, compartiran escenari Jorge Motos, Sisco Aparici, Fco. Santiago, Alejandro Fenollosa, mentre que el dissabte a les 22’30 hores tancarà el certamen el Synergein Project.

El Festival, organitzat des de la regidoria de Cultura i que compta amb el patrocini del Institut Valencià de Cultura i el INAEM, té com a complement formatiu el European Meeting of Contemporary Percussion, un fòrum d'aprenentatge i debat pel qual han passat alguns dels principals intèrprets, compositors i ensembles de percussió nacionals i de països com França, el Regne Unit, Noruega, Alemanya, els EUA, Itàlia, Austràlia, Mèxic, la Xina, Portugal, Suïssa, entre altres