Xàbia reivindica la diversitat amb una cercavila el 2 de juliol

27 jun 2022 L'Ajuntament celebra aquest 28 de juny el dia de l'orgull amb un acte institucional a les 12 hores

Xàbia es mostra orgullosament diversa i el proper dissabte 2 de juliol celebrarà una cercavila festiva per a demostrar-lo. És una de les mesures per a visibilitzar les diferents maneres de voler i una de les accions que proposen els participants en el qüestionari realitzat a través de xarxes socials des de Xàbia Diversa (l'espai municipal d'atenció a la diversitat sexual i de gènere) sobre la realitat LGTBI a Xàbia i la llibertat amb la qual es viu la identitat sexual en el municipi.

La regidora d'Igualtat, Montse Villaverde, ha animat a totes les persones a sumar-se a aquesta marxa festiva (eixirà a les 20 hores des de la Plaça de la Constitució) i també a l'acte institucional que se celebra a l'ajuntament el dimarts 28 de juny a les 12 hores.

Villaverde ha assenyalat que aquesta cercavila servirà per a recuperar la reivindicació de la diversitat com un valor i dels espais públics després de la pandèmia. També ha posat en valor la gran faena que realitzen Carmen Ivars i Teresa de la Cruz en l'espai d'atenció a la diversitat, un servei que està en els dos centres de secundària i que durant la pandèmia va fer el salt a les xarxes per a poder seguir al costat dels quals necessiten suport o assessorament en matèria de sexualitat o gènere.

En aquests mesos Xàbia Diversa ha aprofitat per a prémer l'opinió sobre l'expressió de la sexualitat en la població amb un qüestionari en línia.

Aquest va ser completat per 372 persones, la majoria joves de fins a 25 anys (el 60%).

Segons han destacat des de Xàbia Diversa, aquesta enquesta deixa clar que l'àmplia majoria (el 85%) pensa que la sexualitat continua amagant-se per por de la reacció dels altres i que els instituts continuen sent un espai hostil per a eixir de l'armari.