Xàbia activa el control de aforament a les cales Granadella i del Portitxol

23 jun 2022


La regidoria de Medi Ambient i platges de Xàbia activarà demà, 23 de juny, el sistema de regulació en els accessos a les cales de Portitxol i Granadella. Igual que en els últims anys, s'ha instal·lat una barrera en les vies d'entrada a les platges que es baixa quan l'aparcament està complet amb la finalitat d'afavorir un ús responsable i sostenible d'aquests espais naturals, evitant col·lapses per trànsit i altres situacions de risc en la seguretat de l'entorn de les cales. El servei es completa amb informadors tant en la barrera com en la pròpia platja.
També s'ha instal·lat ja la barrera en Ambolo per a impedir l'accés en vehicles i informar que la cala està tancada al bany per risc de despreniments.
Aparellat a aquest servei de vigilància de seguretat i control d'aforament
en el litoral torna a activar-se el canal de Telegram XÀBIA INFO ESTADO PLAYAS en el qual es pot consultar si l'aforament ja està complet així com el color de la bandera de la platja o qualsevol altra incidència.
Quant a l'altra mesura de regulació del trànsit que tenia previst activar l'Ajuntament aquest estiu en les cales –el cobrament d'una taxa per estacionar- queda temporalment sense aplicació en haver quedat deserta la licitació per a contractar una empresa que s'encarregue de la seua aplicació.