Xàbia té ja llesta la seu de la reguarda auxiliar de bombers amb el qual el Consorci Provincial reforçarà la resposta a les emergències durant l'estiu

20 jun 2022

Xàbia té ja llesta la seu de la reguarda auxiliar de bombers amb el qual el Consorci Provincial reforçarà la resposta a les emergències durant l'estiu.

L'Ajuntament i l'empresa municipal d'aigües, Amjasa, han condicionat en les últimes setmanes un antic magatzem propietat de l'hídrica fins a convertir-lo en un espai amb totes les comoditats per a acollir als efectius anticincendis (cuina, sala d'estar, bany amb dutxa i una terrassa).

Està previst que des de l'1 de juliol fins al 30 de setembre, Xàbia dispose per primera vegada d'una reguarda permanent de bombers proveïts d'una autobomba rural pesada. Aquest reforç permetrà millorar la resposta a les necessitats operatives i reduir el temps de resposta durant uns mesos en què el municipi augmenta la seua població i veu incrementar-se els riscos d'incendis urbans, forestals, accidents de trànsit i rescats muntanyencs.

El local, situat en un punt estratègic de la zona del Pla té una connexió ràpida tant amb el poble, port i Arenal com cap a les vies que porten a les masses forestals del sud del municipi, les més allunyades del parc comarcal. També té molt a prop la helisuperficie per a emergències.