Xàbia reclama a la Diputació que instal·le elements de protecció en la carretera del Portitxol per a evitar l'aparcament irregular

27 may 2022 La Corporació reitera aquesta petició amb un acord unànime de ple després que l'Ens Provincial haja rebutjat la sol·licitud

L'Ajuntament de Xàbia va acordar ahir per unanimitat en ple sol·licitar a la Diputació que instal·le amb la major celeritat possible una sèrie d'elements de protecció en la CV-742 per a evitar l'aparcament irregular en el voral durant els mesos d'estiu.

El Consistori va sol·licitar el mes d'octubre passat aquesta mesura a l'ens provincial, titular d'aquesta carretera, per a evitar la situació viscuda en passats estius arran de la regulació d'accés a la Cala del *Portitxol i la instal·lació d'una barrera que impedeix l'accés als cotxes quan l'aparcament de la cala està complet.

Quan aquesta barrera es tanca són molts els conductors que estacionen irregularment a aquesta carretera provincial, provocant problemes en la circulació, dificultant l'accés als vehicles d'emergència i posant en perill als vianants, alguns d'ells menors d'edat, que carregats amb tots els elements per a passar un dia de platja caminen pel mateix carril que circulen els cotxes.

La petició municipal estava acompanyada d'informes policials, que recomanen instal·lar en un tram de 1,4 quilòmetres aproximadament (des de l'encreuament amb el carrer Llentiscle fins a l'encreuament amb el carrer Mitja Lluna) una talanquera o pilons de fusta, tant per la facilitat de desmuntatge en cas de necessitat com per criteris estètics i imatge pública en una zona de valor paisatgístic i també d'economia de costos, donada la considerable distància a senyalitzar.

Aquesta sol·licitud també va ser traslladada en dues reunions tant amb el Diputat de Carreteres com amb el President de la Diputació, que van brindar la seua cooperació al municipi en aquesta mesura per a garantir la seguretat i millorar la prevenció d'incendis o deterioració ambiental.

No obstant això, després de mesos esperant resposta, la setmana passada la Diputació va denegar aquesta petició i va anunciar que col·locaran únicament senyalització vertical recordant la prohibició. Alguna cosa que els informes policials inclosos en l'expedient, descarten com a mesura única i qualificaven de “insuficient” per a evitar l'estacionament irregular i els problemes que d'aquesta situació es deriven, com poden ser l'evacuació o maniobra dels vehicles d'emergència.

Davant la proximitat de l'inici de la temporada estival, l'alcalde va optar per portar aquest tema a ple per a donar-li més força a la reivindicació. Tots els partits van donar suport a la moció que qualifica la solució de la Diputació com d'insuficient i torna a reclamar la instal·lació de pilons.

En el ple també es van acordar altres assumptes per unanimitat, com dedicar un espai públic al pintor Antonio Bas Blasco per a reconéixer i que perdure en la memòria col·lectiva l'obra d'aquest artista local que tan bé va saber reflectir la idiosincràsia, els paisatges i els costums del nostre poble. O la designació dels esportistes de prestigi David Ferrer (tennista), Rafael Andarias (regatista de vela adaptada), Julia Miñana (vela), Irene Bolufer (atletisme) i María Cardona (Handbol) al Consell Municipal d’Esports.

 

Licitació gestió residus verds

També es van aprovar en el ple, amb l'abstenció del PP, Ciutadans i Compromís, els plecs per a la contractació urgent del servei de transferència de residus verds de jardineria depositats en Catarroges. Aquest contracte eixirà a licitació per 1.119.418 euros anuals.

Finalment es va autoritzar per unanimitat una modificació de crèdits per 1’4 milions d'euros en la qual s'inclou una partida de 400.000 euros per a la compra d'habitatge social o 600.000 euros per a l'adequació i seguretat de esta nova parcel·la municipal de Catarroges on es prestarà a partir d'ara el servei de transferència de verd.