Els estudiants del programa formatiu en activitats auxiliars de comerç realitzen les seues pràctiques en empreses de Xàbia

26 may 2022

La regidora de Creama i Foment Econòmic de Xàbia, Marta Bañuls, ha visitat aquest matí a l'alumnat que està realitzant les pràctiques del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica d'Activitats Auxiliars de Comerç.

L'edil ha volgut veure com es desemboliquen els estudiants i agrair la col·laboració d'aquestes empreses que s'han brindat a col·laborar amb aquest programa formatiu, especialment enfocat a joves que han abandonat els estudis i volen millorar les seues capacitats per a inserir-se en el mercat laboral. Enguany s'han sumat M.P Irrigation, Jávea Garden Pool Service, Arcum, Gimnàs, Papereria Botella, Bricotop, Ferrobox o l'Associació de comerciants i empresaris del Centre Històric de Xàbia.

La fase de pràctiques és la culminació del programa i un canal per a aplicar totes les competències professionals han aprés durant la primera fase del curs. El programa, que compta amb una subvenció de 39.854,40€ per part de la Conselleria d'Educació, consta de 960 hores. Va començar el 20 de setembre del 2021 i finalitzarà el 17 de juny del 2022.

Per a Bañuls aquesta formació és molt important en la millora de la qualificació professional de joves desescolaritzats (entre 16 a 21 d'edat) i un camí per a aconseguir la seua inserció en el món laboral –quasi la meitat dels quals van realitzar aquesta formació el curs passat hui ja tenen ocupació fixa- o la seua reinserció educativa, ja que alguns volen tornar a estudiar. De fet, demà 4 alumnes es presentaran a Alacant a una prova de les Competències Claus del LABORA. Bañuls ha avançat que Creama ja treballa en una nova edició d'aquest curs i animat a informar-se en les oficines de Creama i matricular-se als joves que hagen abandonat els seus estudis i estiguen pensant en una formació útil i pràctica per a entrar en el mercat laboral.