Xàbia negocia adquirir un immoble confrontant al Central Cinema

23 may 2022

L'Ajuntament de Xàbia està en negociacions per a adquirir una propietat privada contigua al Central Cinema. El Consistori inclou en l'última modificació de crèdits una reserva de 100.000 euros per a aquesta operació de compravenda: una planta baixa amb entrada pel carrer Sant Bertomeu.

La regidora de Patrimoni, Susana Ern, ha explicat que l'Ajuntament ja és propietari dels pisos superiors d'aquesta finca, amb el que incorporar la planta baixa permetrà disposar de tot l'immoble i utilitzar-lo per a l'ús que es considere.

L'edifici bufona a l'interior amb el Central Cinema pel que una de les opcions seria afegir-lo a la superfície útil i amb això guanyar opcions a l'hora de realitzar un projecte de rehabilitació per a donar-li un ús cultural o social.

El alcalde, José Chulvi, ha apuntat que l'Ajuntament continua tenint intenció de recuperar aquest emblemàtic immoble que en 2015 va descartar convertir en un teatre perquè els seus accessos i condicionants limitaven la seua utilitat (especialment a nivell d'accés per a càrrega i descàrrega, magatzem, camerinos o espais tècnics i dimensions de la caixa escènica).

Chulvi ha apuntat que amb aquesta compra l'espai guanyaria en possibilitats, alguna cosa que ja quedaria reflectit en el nou projecte de reforma que el Consistori té pendent licitar pròximament. De fet, ja hi ha una consignació econòmica de 155.000 euros per a contractar aquest treball tècnic