El Xàbia Folk arranca aquest divendres amb el concert gratuït del gaiteiro Carlos Núñez i la colla La Xafigà

12 may 2022

El Xàbia Folk convertirà aquest cap de setmana a Xàbia en punt de trobada per als amants de la música d'arrel. El festival, un dels més veterans i consolidats, celebra la seua 20 edició amb un cartell molt atractiu que obrirà el prestigiós gaiteiro Carlos Núñez.

El concert, d'entrada gratuïta, se celebra aquest divendres a les 22’30 hores en la plaça de la Constitució i en ell, el solista comptarà amb la col·laboració de la Colla La Xafigà de Muro d'Alcoi, una mixtura de gaites i dolçaines que fusionarà la música galega i valenciana.

El festival segueix el dissabte (22’30 hores també en la plaça Constitució) amb un altre projecte molt especial, el liderat pel músic d'arrels kurdes Gani Mirzo. Una fusió de melodies orientals amb el flamenc i el jazz a través d'instruments com el llaüt, el buzuk i la guitarra espanyola.

Mirzo presentarà “La ruta de la Dignitat”, un treball compromés amb els refugiats que fugen de la guerra ja que destina una important part del seu caixet al camp de persones refugiades de Duhok.

El festival organitzat pel departament de Cultura i que compta amb la direcció artística de la Romàntica del Saladar, tancarà com amb una actuació de caràcter intimista en l'ermita de Santa Llúcia, enguany protagonitzada per Carol Duran i Nuria Lozano, dos artistes fonamentals en la creació i composició de la música catalana.