Xàbia ofereix formació gratuïta i assessorament sobre drets laborals a joves que vulguen treballar aquest estiu en l'hostaleria

06 may 2022

El departament de Joventut de Xàbia oferirà les pròximes setmanes un curs formatiu gratuït específicament dirigit a joves d'entre 16 i 30 anys que tinguen intenció de treballar aquest estiu en hostaleria.

Tal com explica la regidora Montse Villaverde, aquest sector a Xàbia, triplica el nivell de treball durant l'estiu o períodes de vacances, per la qual cosa sol oferir ocupacions temporals. I també són molts els joves de la població que aprofiten les seues vacances lectives per a realitzar aquest tipus de reforços, aconseguint així uns estalvis per a la resta de l'any.

Villaverde ha apuntat que, davant aquesta realitat i les diferents problemàtiques que s'han detectat (problemes de les empreses per a trobar personal qualificat i casos de precarietat laboral per abusos), l'Ajuntament ha pensat a programar aquesta formació amb la qual facilitar als joves coneixements específics per a desembolicar-se amb professionalitat i també perquè coneguen els seus drets, on posar els límits i quines són les obligacions de l'empresari.

El curs serà des del 23 de maig al 3 de juny, en horari de vesprada (de 16 a 20 hores) i comptarà amb la col·laboració de Ca Rosa, que ha cedit les seues instal·lacions perquè puguen realitzar la formació pràctica. Hi ha un total de 14 places disponibles i la inscripció s'activarà el dimarts 10 de maig a les 9 hores.

La formadora serà Luisa Fernanda Murillo, qui a més d'ensenyar-los els coneixements bàsics tant teòrics com pràctics del lloc de cambrer, supervisarà les seues pràctiques i serà un enllaç entre els alumnes i els locals interessats a contractar-los.

La regidora de Joventut i Educació ha afegit que aquesta formació, a més de per a estudiants que vulguen traure's un sou en vacances, també és una oportunitat per a joves que han abandonat el sistema educatiu i encara no s'hagen incorporat al mercat laboral.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ (Actiu des del 10 de maig a les 9 hores)

INSCRIPCION CURSO DE HOSTELERIA Y RESTAURACION. Destinado a fomentar el empleo en jóvenes entre 16 y 30 años. (google.com)